10 parmağında 10 marifet

TRABZON (İHA) - Trabzon Balıkadamlar Kulübü Başkanı Ersin Kalfa, kulüp başkanlığı, antrenörlük ve il temsilciliği gibi birçok görevi aynı anda başarıyla yürütüyor.
Doğduğundan beri suyun içinde olduğunu belirten Ersin Kalfa (58), bir su aşığı olduğunu ve 30 yıldır su sporları ile uğraştığını söyledi. Balıkadamlar Kulüp Başkanlığı, Federasyon Temsilciliği, Zıpkınla Balık Avı Kurulu Başkanlığı, Karadeniz Bölgesi Dalış Merkezleri Sorumluluğu ve Milli Takım Antrenörlüğü görevlerini yürüttüğünü belirten Kalfa, "Bu işleri yapmakta zorlansam da su sevgim işimi kolaylaştırıyor. Ben şu anda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan 12 branştan 6'sının eğitimini vermekteyim. Bu 6 branş da Dalış, Can Kurtarma, Zıpkınla Balık Avlama, Mono Palet, Sualtı Rugby'si ve Sualtı Hokeyi'dir. Diğer branşları yapmak için imkanımız yok. Bu spor branşları arasında en önemlisi 'scuba' yani dalıştır. 1990 yılından beri bu kursu vermekteyim. Ancak halkımız eski ilgisini kaybetmiş durumdadır. Aynı fiyat tarifelerini 3 yıldır uygulamamıza rağmen yine de istenilen düzeyde talep gelmiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kulüp olarak ayakta durmakta güçlük çektiklerini kaydeden Kalfa, "Maddi açıdan zor durumdayız. Sponsor bulmakta zorluk çekiyoruz. Ülkemizde düzenlenen birçok spor müsabakasına maddi imkanlarımızın olmayışı nedeniyle katılamıyoruz. Bazen sporcularımızı havuza bile götüremiyoruz. Şu anda 156 lisanslı sporcum var. Amacım bu rakamı 200'e çıkarmak. Mesela serbest dalış, su altında görüntü avcılığı ve Jet-ski gibi spor dallarına sporcu bulamıyoruz" diye konuştu.

Sualtı sporlarının aile için çok uygun olduğunun da altını çizen Kalfa, "Avrupa'da bu spor dallarına insanlar aileleriyle birlikte gidiyor. Kaza oranı en az spor sualtı sporlarıdır. İnsanlar korkmadan gelebilirler. Ben eminim ki bu spora başlayan bir daha bırakamaz" ifadelerini kullandı.