10 Tatlı Tarifi İle Bu Anneler Günü Çok Tatlı Geçsin!

'Tatlı yiyelim tatlı konuşalım' deyimi ne kadar da doğru! Bu Anneler Günü pratik ve hesaplı tatlı tarifleriyle hem kendimizi hem de annelerimizi şımartmaya ne dersiniz? Dillere destan bir Anneler Günü kutlaması için harika tatlı fikirleriyle Anneler Günü hediyelerinizi de aradan çıkartın!

Anneler Günü Pastası

Pamuk kalpli, tatlı dilli annelerimiz için bu Anneler Günü'ne özel harika bir hediye fikri! Kendi ellerimizle hazırladığımız Çilekli Yaş Pastayı sevgimizi de katarak hazırlayalım ve yine kendi ellerimizle hazırladığımız tatlış bir kutuya koyarak annemize hediye edelim. Belki içine küçük bir de not iliştirmek istersiniz? O zaman size bir sürprizimiz var... İşte, annenizi mutluluktan ağlatacak o notta yazacak güzel bir şiir...

Uyusun da büyüsün derdin
büyüdüm anne.
Bana o ak sütünden verdin, büyüdüm anne.
Uykuma yıldızları serdin, büyüdüm anne.
Anne güzelliğine erdin, büyüdüm anne. / Faruk Nafiz ÇAMLIBEL

Reklam
Reklam

Sevgi Yüklü Anneler Günü Yaş Pastası Tarifi İçin Tıklayın


Anneler Günü Dondurması

Yemez yedirir, giymez giydirir. Anneler hakkında tek bir gerçek var ise o da bizleri kendilerinden daha çok sevdikleridir. En azından yılda bir gün onlara özel hissettirmek gerekir. Bu Anneler Günü'nde onlara hediye olarak Yabanmersinli, Dondurmalı Gronala yaparak hediye etmeye var mısınız? Hem de bu güzel küçük notla beraber...

Dokuz ay koynunda gezdirdi beni
Ne cefalar çekti ne etti Anam
Acı tatlı zahmetime katlandı
Uçurdu yuvadan yürüttü Anam...

Yabanmersinli, Dondurmalı Anneler Günü Gronalası Tarifi İçin Tıklayın


Limonlu Frambuazlı Kremalı Cupcake

Parasını verdikten sonra annelerimize dilediğimiz her şeyi alabiliriz. Ama önemli olan onlar için çaba sarf etmiş olmamız, onları gerçekten düşündüğümüzü belli etmemiz olmalı. İşte size güzel bir fırsat: Anneler Günü hediyesi olarak Limonlu Frambuaz Kremalı Cupcake hazırlayarak tatlı kutularda ya da minnoş bir servis ile annenize hediye edebilirsiniz. Notunuzu da hazırladık : )

Reklam
Reklam

Anaların hakkı kolay ödenmez
Analara ne yakışmaz ne denmez
Kan uykudan gece kalkar gücenmez
Emzirdi salladı uyuttu Anam

Limonlu Frambuaz Kremalı Cupcake Tarifi İçin Tıklayın


Çikolatalı Lolipop Kurabiyeler

Annelerimizin en yakın arkadaşı çaydır. Temizlik yaparken yorgunluk üzerine, arkadaş sohbetlerinde, yemeklerden sonra, televizyon seyrederken her zaman çay onlara ahbaplık etmiştir. O vakit bu Anneler Günü onlara çaylarının yanında iyi gelecek kurabiyerler hediye edin!

Kutuladığınız kurabiyelerin yanına iliştirmeniz için notlarınız bizden!

Ben yürürdüm Anam bakar gülerdi
Huysuzluk edersem kalkar döverdi
Hemen kucaklayıp okşar severdi
Çirkin huylarımı soyuttu Anam

Anneler Günü'ne Özel Çikolatalı Lolipop Kalpler Tarifi İçin Tıklayın


Ahududulu Çiğ Cheesecake

'Aman da benim kızım büyümüş annesine tatlılar yaparmış' bu Anneler Günü herkesin duyacağı yegane söz olacak! Annelerimiz ne kadar çok sevinecek... Gözü gibi baktığı, onca zorluklara rağmen el bebek gül bebek büyüttüğü evladı kalkmış Anneler Günü'ne özel hediye olarak tatlılar yapmış. Gerçekten bizim annelerimiz çok şanslı : )

Reklam
Reklam

Anneler Günü Hediyesi Ahududulu Çiğ Cheesecake Tarifi İçin Tıklayın

Aman notu unutmayalım!

Tükenmez borcum var Anama benim
Onun varlığından oldu bedenim
Kimi köylü kızı kimisi hanım
Ta ezel tarihte kayıtlı Anam


Rengarenk Anneler Günü Makaronu

Misafirlerine ikram ederken 'benim evladım yaptı' demesin mi? İşte annelerimizin bizimle iftihar edebileceği harika bir lezzet... Ev yapımı, lezzetli, pratik Makaron! Hazırladığınız makaronları rengarenk kağıtlara sararak annelerimize hediye edebiliriz.

Anneler Günü Hediyesi Makaron Tarifi İçin Tıklayın

Gül güzel annem benim, benim rüyam
İçimden çiçekli bir yol var sana,
Senin yerine biraz ben uyusam
Anne bahar geliyor uyansana.


Orman Meyveli Parfe

Batı Virjinyalı öğretmen Anna Jarvis 9 Mayis 1905'te annesini kaybetti ve bundan iki sene sonraki ölüm yıldönümünde evine çağırdığı arkadaşlarına her yıl anneler günü altında bir kutlama yapılmasını önerdi. Bu zaten annesinin de sağlığında sık sık bahsettiği, kızına aşıladığı bir ukteydi.

Reklam
Reklam

Anna, bu uğurda çalıştı çabaladı ve ilk anneler günü 10 Mayis 1908'de annesinin yirmi yıl ders verdiği Grafton'daki Andrews Metodist Pazar Okulu'nda 407 çocuk ve annelerinin katılımıyla kutlandı. Anna vaazdan sonra tüm çocuklara annesinin en sevdiği çiçek olan karanfillerden hediye etti. Anneler Günü'nde en güzel hediye aslında çocuklardır ve çocukların annelerine olan sevgileri...

Orman Meyveli Parfe Tarifi İçin Tıklayın


Muzlu Ahududulu Yumuşak Kurabiye

Anneler Günü aslında yeryüzünde annesinden ayrı olan onbinlerce çocuğun annelerine kavuşması için bir gündür. Uzaklarda gurbet illerde çalışırken işte bu gün annenizin yanında olmanız gereken gündür. Her gün yüzünü gördüğünüz bir insan için düzenlenmiş olmasından ziyade, bu gün anneliğin ne olduğunu anımsatır tüm dünyaya...

Annelerimiz için emek harcamaya değmez mi? Hem de çok pratik bir emek...

Muzlu Ahududulu Yumuşak Anneler Günü Kurabiyesi Tarifi İçin Tıklayın


Muzlu Puding

Bir telefonla bile olsa arayıp hal hatır sorduğumuzda bile mutlu olan, prenseslerimizin, güzel annelerimizin günü, Anneler Günü'nde hazır tatlılardan almıyoruz, ellerimizle sevgimizi katarak sürpriz yapıyoruz.

Reklam
Reklam

Anneler Günü'ne Özel Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi İçin Tıklayın


Beyaz Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake

Bu Anneler Günü, annemizin canı ne istiyorsa onu yapalım! Güne mi gitmek istiyor? Onunla beraber gidelim, yemek yapmak istemiyor mu? Yapmasın biz yapalım! Geri kalan 364 gün her adımını bizi düşünerek atan annelerimize en azından 1 gün tam destek olalım!

Beyaz Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin Tıklayın