10 ton altın hayaliyle 8 gündür kazıyor

UŞAK (İHA) - Uşak'ta, Ahmet Ülgen adlı bir vatandaş, 10 ton altın olduğunu tahmin ettiği TOKİ Evleri bölgesinde 8 gündür kazı çalışması yapıyor. Jandarma ve müze yetkilileri nezaretinde kazı çalışması yürüten Ülgen, iki gün sonra mutlu sona ulaşacağına inanıyor.

Ahmet Ülgen (41), Uşak Merkez Kemal Öz Mahallesi Karakıran mevkiinde 3 ile 10 ton arasında toz ve külçe altın olduğunu iddia etti. Ahmet Ülgen, 8 gündür binlerce YTL'lik masraf yaparak define kazısını yürütüyor. Kendi imkanlarıyla bölgede tonlarca tarihi değeri bulunan altın olduğunu tespit ettiğini iddia eden Ahmet Ülgen, çocukluğundan beri define aradığını söyledi. Geçen yıl TOKİ 3. Etap Evleri'nin inşaatında çalıştığını ve bölgede 24 metre derinlikte 3 ile 10 ton arasında altın olduğunu tespit ettiğini iddia eden Ülgen, müzeden kazı izni aldı. Geçen hafta jandarma ve müze yetkilileri nezaretinde iki kepçe ve bir dozerle kazı çalışmalarına başlayan defineci Ahmet Ülgen, şöyle konuştu: "Bugüne kadar birçok yerde kendime has alet ve yöntemle define aradım. 100 metrekarelik alan için define arama izni aldım. Burada 10 metrekarelik alanda 3 ile 10 ton arasında toz ve külçe altın bulunan 3 oda var. Şu an 17 metre derinliğe ulaştık. Hazinenin 24 metre derinlikte çıkacağını tahmin ediyorum. 8 gündür sabah 9 00'dan akşam 17.00'ye kadar jandarma ve Müze yetkilileri nezaretinde kazı çalışmasını sürdürüyorum. İki gün sonra 24 metre derinlikte mutlu sona ulaşacağıma inanıyorum."

Reklam
Reklam

Günlük 3 bin YTL masraf ettiğini söyleyen Ülgen, sözlerini şöyle tamamladı: "Kazı çalışması için günlük 3 bin YTL civarında masraf ediyorum. Hazineyi bulduğum taktirde definenin tarihi değerinden yüzde 50'si bana verilecek. Bu sayede hem ülkemizdeki tarihi değerler toprak altından çıkacak hem de maddi olarak ben kazançlı çıkacağım."