10 Ülkeden 42 Sanatçı, Eskişehir'de Dev Konserde Buluşuyor

Türk Cumhuriyetleri'nden 10 ülkenin müziğinin önde gelen sanatçıları, 18 Kasım Pazar günü Eskişehir 2013 Türk...

Türk Cumhuriyetleri'nden 10 ülkenin müziğinin önde gelen sanatçıları, 18 Kasım Pazar günü Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek dev konserde bir araya gelecek.

Eskişehir Valiliği'nden verilen bilgiye göre, Azerbaycan’dan Tayyar Bayramov, Özbekistan’dan Abdurrahman Kkoltajiev, İran Kaşkay Türklerinden Borzoo Tayebipour, Rusya Federasyonu Tataristan’dan Gennady Makarov, Ukrayna Kırım’dan Cemil Karikov, Nogay Türklerinden Arslanbek Sultanbekov, Rusya Federasyonu Şorya Türklerinden Çıltıs Tannagaşeva, Kırgızistan’dan Roza Amanova, Rusya Federasyonu Saha (Yakut) Cumhuriyeti’nden Ayaarhan Grubu ve Türkiye Ahıska Türklerinden Hamit Muzaffer’in aralarında bulunduğu toplam 42 sanatçı Türk Dünyası’nın gönül birlikteliğini müzikleri ile seslendirecekler. Eskişehir'de verilecek konser, Türk Dünyasının zengin müzik kültürünü tanımak için de önemli bir fırsat olması bekleniyor. İzleyiciler Anadolu çalgılarının yanı sıra dombıra, dutar, kılkopuz gibi farklı Türk çalgılarının ezgileri ile tanışma fırsatı da bulucak.

Reklam
Reklam

TÜRKSOY'un da desteklediği etkinliğin, Türk Ocaklarının Kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 14-19 Kasım 2012 tarihleri arasında Ankara'da yapılan I. Uluslararası Türk Dünyası Geleneksel Müzik Günleri ve Bilgi Şöleni'nin Eskişehir ayağı olacağı belirtildi. Ankara'daki etkinliğe, Eskişehir konserine katılacak ülkelerin dışında Kazakistan, Rusya Federasyonu'ndan Altay, Başkurdistan, Tıva ve Çuvaşiştan, Moldova'dan Gagavuz Yeri, Kosova, Almanya, İngiltere ile Macaristan da, önemli müzik adamlarının sunum ve bildirileri ile katılıyor.

TRT Avaz kanalından canlı yayınlanacak Türk Dünyası Geleneksel Müzik Konseri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 1 Nolu Salon’da 18 Kasım 2012 tarihinde, saat 20.00’da gerçekleştirilecek. 90 dakika sürecek olan sanat şöleni, ücretsiz ve halka açık olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz