10. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası

Türkiye Karate Federasyonu (TKF) tarafından Erzurum'da düzenlenen, 10. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nın açılış seremonisi yapıldı.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen, 10. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nın açılış seremonisi yapıldı. Yeni Erzurum Spor Salonu'nda, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkenin katıldığı turnuvanın açılış seremonisi Vali Vekili Naci Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TKF Yönetim Kurulu Üyesi Timur Özdemir, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Türkiye Karate Federasyonu Bölge Başkanı Ahmet Çelebi ve çok sayıda davetli katıldı. Aktaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkenin milli takımını, Erzurum'da ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Turnuvaya katılan sporcuların kentteki tarihi eserlerin yanı sıra spor tesislerini gezmeleri tavsiyesinde bulunan Aktaş, "Sporun kardeşlik ve dostluk olduğunu bir kez daha Erzurum'dan dünyaya duyurmaktan onur duyuyoruz. Böylesine büyük ve önemli bir organizasyonun şehrimizde yapılması bizim için çok önemli. Turnuvaya katılan bütün sporcuların kardeşliğe ve dostluğa yapacağı katkılar, şüphesiz tartışılamaz" diye konuştu. Çelebi ise gelecek yıl turnuvayı yaklaşık 3 bin sporcunun katılımıyla düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Küçükler de karatenin daha geniş alanlara yayılması için belediye olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından İran Karate Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Javad Salimi günün anısına Aktaş, Küçükler ve Yıldız'a birer tablo verdi. Öte yandan turnuvada bugün gençler kumite, kata ile takım kumite ve takım kata müsabakaları yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: