10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Mersin Etkinliği

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Mersin'e gelen öğrencileri kabul etti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Mersin'e gelen öğrencileri kabul etti.

İl Özel İdaresi'nde gerçekleşen kabulde, Tacikistan'dan gelen bir erkek öğrenci "Urfa'nın Etrafı Dumanlı Dağlar", Azerbaycan'dan gelen bir kız öğrenci ise "Beyaz Mendil" türkülerini söyledi.

Vali Güzeloğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, 135 ülkenin Türkçe konuşan ve dünyaya Türkçe'nin güzelliğinde, sevgiyi, kardeşliği, barışı taşıyan güzel çocukları Mersin'de görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. "Bu ülkenin bir parçası olduğunu hissetmenizi istiyorum" diyen Güzeloğlu, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Çünkü biz sizleri bizden ayırmıyoruz. Sizleri bizim bir parçamız, bu ülkelinin bir parçası olarak görüyoruz. Nasıl ki okuduğunuz okullarda şanlı Türk bayrağı dalgalanıyor, İstiklal Marşı'mızla dersler başlıyorsa, yansıttığınız Türkçe ile Türkiye'nin temsilcisi olarak, Türkiye'nin ve bizlerin gönül elçisi olarak yarınlara ulaşıyorsunuz. Ve her biriniz dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu barışı, kardeşliği ve sevgiyi bu değerlerin yeşerdiği, geliştiği, zenginleştiği Anadolu'dan, Türkiye'den aldığınız güçle çoğaltıyorsunuz."

Bu sürecin her yıl zenginleşerek büyüdüğünü, her buluşmanın yeni ülkeleri, yeni dünya çocuklarını Türkiye'ye ulaştırdığını görmekten de ayrıca mutluluk duyduğunu vurgulayan Güzeloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizlerin, ülkemizde bulunduğunuz ve ziyaret ettiğiniz illerimizde büyük bir konukseverlikle karşılandığınıza eminim. Hepinize kucak açan insanımız sizleri, bir parçaları olarak kabul etti. İşte bu Olimpiyatlar'ın da en önemli teması böylelikle yerine ulaştı. Ülkenize dönerken ailelerinize ve tüm sevdiklerinize hepimizin gönül dolusu selamlarını, sevgilerini götürün. Kardeşliği çoğaltan Türkiye'nin bir gönül elçisi olarak ülkelerinize bizim değerlerimizi götürün. Hepinizi çok seviyoruz, iyi ki geldiniz."

Reklam
Reklam

Türk Ocakları Vakfı Genel Sekreteri Hüseyin Erdem ise Türkçe Olimpiyatları'na 10 sene önce 17 ülkeden öğrenci geldiğini söyledi.

Bu sayının arttığını belirten Erdem, "Ama bugün Türkiye'nin çeşitli illerine 135 ülkeden bin 500 öğrenci geldi. Bu bizim için apayrı bir mutluluk. Okullar 140 ülkede faaliyet gösteriyor. İleride 140 ülkeden öğrenci gelecek. Türkiye var olduğu sürece bu faaliyet devam edecek" dedi.

Vali Güzeloğlu, kabulün ardından öğrencilere saat hediye etti.

Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros/Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: