10. Uluslarası Beyşehir Göl Festivalı Başladı

Konya'nın Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10'ncusu düzenlenen Uluslararası Beyşehir Göl Festivali törenle başladı. 1-7...

Konya'nın Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10'ncusu düzenlenen Uluslararası Beyşehir Göl Festivali törenle başladı. 1-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak festivalde bisiklet yarışları, motorlu tekne yarışları, yüzme yarışları, dalgıç gösterileri, sürat motoru gösterileri ve konserler yer alacak.

Festivalin açılış törenine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, çok sayıda belde Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Festival, Mehteran takımının gösterileriyle başladı. Daha sonra Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program protokol konuşmaları devam etti.

Reklam
Reklam

Festival açılış konuşmasını yapan Başkan Taşçı şunları kaydetti: "Değerli Beyşehirliler, Bu alan bütün yaz boyunca, böyle hareketli, böyle neşeli insanlarımız gece geç saatlere kadar hanım kardeşlerim ve çocuklarımız bir yaşam merkezi haline getirdiler. Festivallerin hazırlık safhası gerçekten çok uzun ve yorucu bir süreci gerektiriyor. Yaklaşık üç aydır yapmış olduğumuz toplantılarla Beyşehir Protokollerinin büyük emeği vardır. İnşallah Festivalımız, Beyşehir’e hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından festival ateşi yakıldı. Daha sonra festival alanında bulunan panayırın açılışı yapılarak, standlar gezildi. Festivalin ilerleyen bölümlerinde ise İran dans grubu, gösterilerini sergiledi. Festival'in ilk gününde Gülay Konseri vardı. Bu seneki festivalde Rahvan at yarışları, bisiklet yarışları, motorlu tekne yarışları, yüzme yarışları, dalgıç gösterileri, sürat motoru gösterileri havai fişek gösterileri gibi etkinlikler yer alacak. Birçok sanatçı konserlerle vatandaşlarla buluşacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz