10 Yaşındaki Demir Adam

İzmir’de yaşayan on yaşındaki Egemen Erdem, hayata karşı verdiği yaşam mücadelesiyle parmak ısırttı. Altı yaşındayken...

İzmir’de yaşayan on yaşındaki Egemen Erdem, hayata karşı verdiği yaşam mücadelesiyle parmak ısırttı. Altı yaşındayken kalp yetmezliği nedeniyle kalp nakli olan Erdem, ardından da beyninde saptanan tümöre savaş açtı. 11 kür kemoterapi ve 30 kez ışın tedavisi gördükten sonra hastalıklarını yenmeyi başaran Egemen Erdem, kendini çizgi film karakterlerinden Demir Adam’a benzettiğini söyleyerek; “Ben çok güçlü olduğum için demir adamım” dedi.

Mersin’den İzmir’e uzanan hikayenin kahramanı olan 10 yaşındaki Egemen, küçük yaşına rağmen zorlu operasyonlarla hayata üçüncü kez merhaba dedi. Ailesi ile birlikte Mersin’de ikamet eden ancak kalp yetmezliği teşhisi nedeniyle İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavileri nedeniyle İzmir’e yerleşen aile, 5 ay sonra uygun nakil haberinin sevinci ile büyük mutluluk yaşadı. Altı yaşında sağlığına kavuşan oğulları ile yaşadıkları üzüntülü günler geride bırakan aile bu kez oğullarının beyninde saptanan tümörle ikinci sarsıntıyı yaşadı. Kusma ve baş ağrısı şikayetiyle doktora götürülen Egemen’in yapılan kontrollerinde beyninde 4 cm çapında bir tümör olduğu tespit edildi. Operasyonla beynindeki tümör alınan Egemen, bu kez, küçük yaşında 11 kür kemoterapi ve 30 kez ışın tedavisi gördü.

Reklam
Reklam

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜYLE DOLAŞIYOR

Geçirdiği operasyonun ardından sağ gözünde ve yanağında kayma meydana geldiği için sürekli güneş gözlüğü ile dolaşan Egemen; “ En çok örümcek adamı seviyorum. Onun gibi uçarak kötü adamları dünyadan yok etmek istiyorum. Annemler bana çok güçlü olduğum için Demir Adam diyorlar” dedi.

'O HEP KAHRAMANDI'

Anne Hamiyet Erdem zorlu günleri oğlu ile olan güzel ilişkisi sayesinde atlattıklarını belirterek şöyle konuştu: “Egemen çok akıllı bir çocuk. Konuştuğunuzu anlayabilen bir çocuk. Çabuk büyüdü, olgunlaştı. O bana güvendi ve ben de onun güvenini sarsmadım. Bu şekilde atlattık. Zordu. İnsanın içi acıyordu. Güçlü olmam gerekiyordu. İkimizin de birbirimize ihtiyacı var. Hiçbir zaman pes etmedim. Umudumu hiç yitirmedim. İçimden hep ‘bitecek’ dedim ve bitti. Güçlü olmazsanız gerçekten durum daha zorlaşıyor. O hep kahraman. Çok güçlü dayanıklı. Kolay değil yaşadıkları. Çocukluğu elinden gitti, canı ile mücadele etti. O yüzden ben ona Demir Adam diyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: