"10 Zirveye 10 Zirve Kutusu"

Van'da bir araya gelen dağcılar, "10 Zirveye 10 Zirve Kutusu" projesiyle tüm dağcıları bölgedeki zirvelere tırmanmaya davet ediyor.

Van'da bir araya gelen dağcılar, "10 Zirveye 10 Zirve Kutusu" projesiyle tüm dağcıları bölgedeki zirvelere tırmanmaya davet ediyor.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Patika Doğa Sporları Kulübü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), ülkede çözüm süreciyle birlikte başlayan olumlu havayı fırsata çevirmeye çalışıyor.

Hazırladıkları "10 Zirveye 10 Zirve Kutusu" projesiyle Van Gölü havzasındaki 10 dağa tırmanış gerçekleştirecek olan doğaseverler, zirvelere hatıra defterlerinin bulunduğu kutuları bırakarak tırmanışını gerçekleştirecek diğer dağcıların görüşlerini alacak.

Reklam
Reklam

Bu anlamda ilk tırmanışını iki hafta önce 2 bin 600 metre yükseklikteki Kevenli Dağı'na gerçekleştiren projede görevli doğaseverler, ikinci tırmanışı 2 bin 425 metrelik Gören Dağı'na, üçüncüsünü ise 3 bin 70 metre yükseklikteki Alacabük Dağı'na yaptı.

Alacabük Dağı zirvesine yapılan tırmanışla ilgili açıklama yapan proje koordinatörü ve Patika Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Mustafa Bingöl, amaçlarının Van Gölü havzasındaki dağlara zirve defterleri ve kutularını yerleştirmek olduğunu belirtti.

Bingöl, "Doğa yürüyüşü yapan kişilerin zirveye gittikleri zaman duygu ve düşüncelerini birkaç satır bile olsa yazabilecekleri bir not bırakmaktı amacımız" dedi.

-"Çözüm süreciyle projemiz daha da bir önem kazandı"-

Projelerinin çözüm süreciyle birlikte daha değerlendiğini ve Van Gölü havzasının dağlar bakımından zengin olduğunu belirten Bingöl, tırmanılan her zirveden turkuaz mavisi gölün eşsiz güzelliğini yaşadıklarını söyledi.

Bingöl, yıllardır süren sıkıntılı ortamın çözüm süreciyle normale döndüğünü, artık sadece yerel dağcıların değil, ülkedeki bütün dağcıların bölgeye gelebileceğini belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Özellikle bu çözüm süreciyle projemiz daha da bir önem kazandı. Çünkü Van Gölü havzası dağlar bakımından çok önemli bir noktaya sahip. Biz de ülkedeki dağcıların bu bölgeye gelerek, bu güzellikleri görmelerini ve tırmanmalarını istiyoruz. Biz buralardaki dağlarımızı, geleneklerimizi dışarıdan gelen dostlarımızla paylaştığımız zaman daha keyifli olacaktır. Bu süreçte de kaynaşma daha güzel olacaktır."

Projeye sağlık anlamında katkı sunmak için destek verdiklerini belirten UMKE Bölge Koordinatörü Aydoğan Kaya da, projeyi en güzel şekilde bitirmeye çalışacaklarını kaydetti.

Zirveye tırmandıktan sonra yeri kazan ekip üyeleri, hatıra defterinin yer aldığı kutuyu buraya yerleştirdi.

Ardından bir süre dinlenen ve zirvenin keyfini çıkaran dağcılar, daha sonra araçların bulunduğu bölgeye gelerek tırmanışı sonlandırdı.

Ekip, önümüzdeki haftalarda da Keçikıran, Nemrut, Küçük Erek, Büyük Erek, Vavira, Başet ve Artos dağlarına tırmanarak projeyi tamamlamayı hedefliyor.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: