Nisan'da 100 ülkede gösterime girecek film için NuLook İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, "100 milyon dolar harcasak böyle tanıtım yapamayız" dedi.
Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında gösterime giren Son Umut filmi, Türkiye'nin tanıtımına da katkı yapacak. Filmin 60 milyon dolarlık bütçesiyle dikkat çektiğini söyleyen NuLook İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, "Türkiye'nin tanıtımı açısından son derece önemli bir film. 100 milyon dolar harcasak böyle tanıtım yapamayız. Filmle birlikte özellikle Avustralyalı turist sayısının artacağını düşünüyorum" dedi.
2010'DA TEMELLERİ ATILDI
Oscar ödüllü aktör Russell Crowe'un başrolünü Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'la paylaştığı filmin önemine dikkat çeken Muzaffer Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı: "Filmde 'NuLook İstanbul' olarak küçük de olsa ortaklığımız bulunuyor. Biz bir rüyayı gerçekleştirdik. Türkiye'yi iyi anlatan bir film olduğunu düşünüyoruz. 2010'dan beri filmin üzerinde çalışıyorduk. 2013'te bu işe girme kararı aldık. Russell Crowe gibi bir ismin de bu yapımda yer alması tüm dengeleri değiştirdi. Türkiye'nin tanıtımına büyük bir katkı yaptı."
ANZAK GÜNÜ'NDE TÜM DÜNYADA
Filmin 'Anzak Günü' olarak kabul edilen 25 Nisan'dan sonra 100'ün üzererinde ülkede yayınlanacağını söyleyen Muzaffer Yıldırım, şu bilgileri verdi: "Film Yeni Zelanda, Avustralya ve Türkiye'nin ardından 25 Nisan'dan itibaren ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada gösterime girecek. Şuanki gişe gelirlerinden memnunuz. Bu rakamlar önümüzdeki dönemde artacak. Özellikle Amerika ve Avrupa gişesinin çok yüksek olacağını tahmin ediyoruz. bu ülkerde tarihi filmlere karşı daha çok ilgi var. Öezllikle Amerika'da yaşanmış hikayelerin sayısı azaldı. Bu alanda Türkiye'de çok büyük bir fırsat var."
YAPIMCILAR KIRMIZI ALARM VERİYOR
Türk sinema sektörünün son yıllarda hızlı bir büyüme yakaladığını anlatan Muzaffer Yıldırım, şu bilgileri verdi: "Türk sinemasının 100'üncü yılında 357 adet yerli ve yabancı film gösterime girdi. Bunun 108'i yerli yapım oldu. Ancak bu filmlerin yüzde 80'ini aynı dönemde gösterime giriyor. Kasım ayında başlayan fırtına şubat ayına kadar devam ediyor. Böyle olunca birçok yapım gişede kaybediyor. Bu yılki rakamlara bakınca yerli film hasılatının yüzde 50'den fazlasını 4 filmin topladığını görüyoruz. Bu da Türk sinemasının kırmızı alarm verdiğini gösteriyor. Bu filmler 12 aya yayılmalı. Artık sinema izleyicisi her ay salonları dolduruyor. Eğer böyle devam ederse önümüzdeki yıllarda yerli film sayısı azalacak."