100. sayıyı aşka adadı

Klasik müzik dünyasının en etkili dergisi Andante, 100. sayısını yayımladı. Derginin bu sayısında müzisyenler ve eşleriyle yapılan çok sayıda söyleşi var.

Klasik müzik dergisi Andante, 100. sayısına ulaştı. Şubat 2015 tarihli 100. sayısını geniş bir soruşturmayla kutlayan dergi, bir de çok ilginç dosyaya yer veriyor. Müzik Aşk'tır.

Derinin sunuş yazısında yayın yönetmeni Serhan Bali "100. Sayıya ulaşmanın gururu bize ait olduğu kadar bugüne kadar bizi desteklemiş olan herkese, okurlarımıza aittir." Diyor. Derginin girişinde yer verilen 100. Sayı soruşturması kapsamında Türkiye 'nin önde gelen neredeyse bütün müzik insanları, kişisel hayatlarında, müzik dünyamızda Andante'nin yerine dair görüşlerini anlatıyor.
Derginin ikinci dosyasında ise müzisyenler ve eşleriyle yapılan 23 söyleşiye yer veriliyor. İdil Biret ve Şefik Büyükyüksel, Gülsin Onay ve Tony Scholl, Asuman Kafaoğlu Büke ve Aydın Büke, Aytaç Manizade ve Atilla Manizade, Selva Erdener ve Turgay Erdener, Dilek Türkan ve Derya Türkan bu çiftlerden bazıları.

Açılışta tabii ki İdil Biret ve eşi Şefik Büyükyüksel'e yer veriliyor. Çift 1970'lede nasıl taıştıklarını ve evlendiklerini anlatıyor. ABD 'de okuyan Şefik Büyükyüksel, o zamanlar kendine çok güvendiğini, "Evlenirsem ancak İdil Biret'le evlenirim" deiğini ve hatta yurttaki odasında İdil Biret'in bir posterinin asılı olduğunu söylüyor. "Evlenmeyi pek düşünmeyen" İdil Biret de bir yolunu bulup kendisiyle tanışan, daha sonra Avrupa 'daki konserlerini takip etmeye başlayan Şefik Bey'in teklifini kabul etmiş…

Derginin Yayın Yönetmeni Serhan Bali.