100 Yılın Gelinlikleri İzmir'de Görücüye Çıkıyor

Türkiyenin 3. Büyük şehri olan İzmir de Mart ayında 1. Si gerçekleşen İzmir Evlilik Hazırlıkları...

Türkiyenin 3. Büyük şehri olan İzmir de Mart ayında 1. Si gerçekleşen İzmir Evlilik Hazırlıkları Fuarının ikincisi için çalışmalar devam ediyor. 22-25 Mart tarihlerinde Tepekule Kongre veFuar Merkezinde yapılan Fuarın açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Genel Müdürü Ömer Bozoğlu tarafından gerçekleştirilmişti. 4 gün devam eden fuarı 13 bin kişi gezmiş ve yapılan etkinlikler ile fuar önemli bir gündem maddesi olmuştu. Evlenecek çiftlerin ihtiyaçlarını tek çatı altında bulabildikleri fuar Aile Bakanlığı ve Özel Aile Danışma Derneklerinin Panelleri ile de güçlendirilmişti. Mart ayında yapılan fuarda defileler, saç şovlar, Latin ve samba dans gösterileri, canlı müzik performansları ile festival havasında geçmişti. Fuarın katılımcıları tarafından memnuniyetle kabul edilen Evlilik Hazırlıkları Fuarı İzmir in halka açık ücretsiz fuarı olarak festival havasında gerçekleşmişti. Tepekule Kongre Merkezinin Zemin, İzmir Salonunda gerçekleşen Evlilik Hazırlıkları Fuarı 1.500 metre karelik alanda yapılmıştı.

Reklam
Reklam

Birinci İzmir Evlilik Fuarının hemen ardından kolları sıvayan Frig Fuarcılık 2. Fuar için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden yasal iznini Eylül ayında aldı. Fuarın 2013 yılında Mart ayının 14 ünde kapılarını açması planlanıyor. Yine 4 gün devam edecek olan Fuar 17 Mart Pazar günü sona erecek.

Fuarda bu yıl iş ortaklığı ve destekleyen kuruluşların artması ile daha dolu dolu bir fuarın gerçekleştirilmesi planlanıyor. İzmir Evlilik Hazırlıkları Fuarı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katkıları ile gerçekleştiriliyor. Ayrıca bu yıl Fuara İzmir Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği, Konak Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, KOSGEB gibi kurumlarda yer alacak.

Geçtiğimiz yıl 1500 metrekarelik alanda gerçekleşen fuarda bu yıl kullanılacak alan toplam 3.000 metre kareyi bulacak. Hedeflenen firma sayısı 100 olarak açıklanırken ziyaretçi sayınısında 40 bini geçmesi bekleniyor. Fuar yetkilileri ortaya konulan hedeflerin gerçekleştirilmesi için ciddi çalışmaların sürdüğünü belirtirlerken “Bu fuarla ilğili özellikle 2013 yılına girilmesi ile birlikte ciddi bir reklam çalışması başlatılacak.” Denildi. Yetkililer “Biz birinci fuarda oldukça olumlu ışıklar aldık. Katılımcı firmalarımız ve ziyaretçilerimiz fuarın içeriğinden memnuniyetlerini dile getirirlerken, fuarın geliştirilmesi gerektiğini bize belirttiler. Yapılan anketlerde özellikle sosyal etkinliklerin arttırılması talepi vardı. Bizlerde bunu dikkate aldık.”dediler.

Reklam
Reklam

İzmir 2. Evlilik Hazırlıkları Fuarı 14-17 Nisan tarihleri arasında Tepekule Kongre Merkezinde büyük bir coşku ile gerçekleştirilecek. Festival havasında geçen halka açık ücretsiz fuar için sosyal etkinlik çalışmaları devam ediyor. 2. Evlilik Hazırlıkları Fuarında çok renkli etkinliklerin yapılması bekleniyor. Yapılacak etkinliklerden biriside Olgunlaşma enstitüsü ile birlikte organize ediliyor. Şuana kadar hiçbir yerde serğilenmeyen 30 a yakın tarihi gelinlikler bu fuarda İzmirlilere sunulacak. “100 Yılın Gelinlikleri” adı ile hazırlanacak olan projenin İzmirliler tarafından büyük ilği ile karşılanacağı umut ediliyor. Yapılacak etkinliğin koreografi çalışmaları ile halen sürüyor.

Fuarda ayrıca Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da yeni evlenecek çiftlere tavsilerde bulunacak. Başarılı Belediye Başkanı Tartan aynı zamanda ev hayatındaki Başkanıda anlatacak. Konak Belediye Başkanı Mutlu Evlilikler, Mutlu Konak konulu panelinde belediye çalışmaları hakkındada bilğilendirmelerde bulunacak.

Aile Bakanlığının 1. Evlilik Hazırlığı Fuarında yaptığı bilğilendirme panelleride 2. Fuarda yer alacak. Frig Fuarcılık yetkilileri Aile Bakanlığının katkılarını önemsediklerini söyleyerek Bu fuarın sosyal sorumluluk projeside Aile Bakanlığı tarafından belirlenecek dediler.

Reklam
Reklam

İzmir 2. Evlilik Hazırlıkları Fuarı evlenecek gençlere rehber olacak, evini yenilemek istiyen vatandaşlarada hoş bir fuar gezme imkanı sunacak. Fuar 17 Mart saat 21.00 e kadar devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz