"1000 Anneye İlk Yardım Eğitimi" Projesi

Zonguldak'ta, çocuklardaki yanığa diş macunu sürülmesi, kanayan yaraya izmarit tütün koyulması gibi vakalarla karşılaşan Sağlık Müdürlüğü, evde maruz kalınan

Zonguldak'ta, çocuklardaki yanığa diş macunu sürülmesi, kanayan yaraya izmarit tütün koyulması gibi vakalarla karşılaşan Sağlık Müdürlüğü, evde maruz kalınan ve müdahale gerektiren tıbbı durumlar için annelere yönelik ilk yardım eğitimleri başlattı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasına göre, "1000 Anneye İlk Yardım Eğitimi" projesi kapsamında kent genelindeki verilen ilk yardım eğitiminin birincisine 27 kadın katıldı. İlk yardımın önemi, temel yaşam desteği, kanamalar ve yaralanmalara müdahale konularının anlatıldığı kadınlara, olası kazalarda çocuklarına ve yakınlarına nasıl müdahale edecekleri görüntüler eşliğinde uygulamalı gösterildi.

Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Barış Fidan'ın, eğitimde yaptığı konuşmada, yıl içerisinde yaklaşık 35 bin vakaya müdahale etiklerini, bunların önemli kısmının ise ev kazaları olduğunu söylediği bildirildi.

Annelerin, ev kazalarındaki yaralanmalarda çocuklarına doğru müdahalede bulunamadığını, ilk yardımla alakası olmayan yöntemler denediklerini anlatan Fidan'ın, "Çocuklardaki yanığa diş macunu sürenler, kanayan yaraya izmarit ve tütün koyanlar, kırığı sabunlu suyla tedavi etmeye çalışanlar gibi pek çok uç müdahale örnekleri bizi rahatsız etti. Hedef kitlemizi 1000 kadın olarak belirledik. Her yıl bu sayı katlanarak eğitimlerimiz devam edecektir. Eğitimler tamamlandığında kadınlar, yeterli ilk yardım bilgisine kavuşacaktır" şeklinde konuştuğu duyuruldu.

Her grubun eğitiminin toplam 16 saat olacağı ve 4 gün süreceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz