"101 Yer, 101 Renk" sergisinde muhteşem güzellikler

Saffet Emre Tonguç'un "101 Yer, 101 Renk" adlı fotoğraf sergisi 24 Haziran'a kadar 6. yüzyıldan kalma bir Bizans Sarnıcı olan NAKKAŞ Sanat Galerisi'nde sergileniyor.

Zeynep Ögel ve Fatma Türe'nin danışmanlığını yaptığı sergide, Türkiye'nin farklı coğrafyalarından değişik kareler var.

Sergide yer alan fotoğrafların bir kısmı Saffet Emre Tonguç'un Fatih Türkmenoğlu ile birlikte kaleme aldıkları "Türkiye'de görülmesi gereken 101 Yer" kitabında kullanıldı. Türkiye'nin cennet köşeleri için yepyeni bir panorama çizen kitap; geçtiğimiz günlerde Boyut Yayın Grubu tarafından yayınlandı. Kısa sürede en çok satan kitaplar listesine giren kitabın 10. günde ikinci baskısı yapıldı.

Reklam
Reklam

Kitapta antik kentlerden plajlara, efsanelerden kültürel dokuya, konaklamadan, alışveriş olanaklarına, yöresel lezzetlerden, doğal güzelliklere, mavi yolculuk rotalarından trekking parkurlarına kadar turizm cennetleri ile ilgili her şey var.

Kitapta bulunan yerler arasında; Edirne, Kıyıköy, Enez, Erikli, Mürefte, Osmanlı'nın İstanbul'daki İzleri, İstanbul'daki Bizans, Adalar, Boğaz Sefası, Poyrazköy ve Anadolu Kavağı,Yalova Termal, Kartepe, Sapanca Erdemli, İznik, Cumalıkızık, Bursa, Uludağ, Alternatif Kayak Merkezleri, Tirilye, Mudanya, Gönen, Çanakkale, Gelibolu, Troya, Gökçeada, Bozcaada, Assos, Kaz dağları, Adatepe, Ayvalık, Bergama, Kütahya, Foça, Çeşme, Alaçatı, Şirince, İyonya, Kuşadası, Efes, Priene, Milet ve Didim, Afrodisias, Denizli ve Laodikya, Pamukkale, İassos, Milas, Bodrum, Bitez, Gümüşlük, Akyaka, Datça, Kızkumu, Marmaris, Mavi Yolculuk, Kaunos ve Dalyan, Fethiye, Kayaköy, Ölüdeniz, Kaş, Kalkan, Aperlae, Myra (Demre), Olimpos, Antalya, Termessos ve Phaselis, Perge ve Aspendos, Side,Alanya,Antakya ve Tarsus, Eskişehir, Beypazarı, Gordion, Ankara, Hattuşaş ve Alacahöyük, Uçhisar, Göreme, Avanos,Ürgüp, Kapadokya'nın Yeraltı Şehirleri, Kapadokya'nın Az Bilinenleri, Erciyes, Sultanhanı ve Obruk Han, Konya, Taraklı, Abant, Kartalkaya, Safranbolu, Amasra, Amasya,Trabzon, Van, Doğu Bayazıt, Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi, Erzurum, Kars, Gaziantep, Şanlıurfa, Harran, Nemrut, Diyarbakır, Mardin, Midyat ve Hasankeyf bulunuyor.

Reklam
Reklam

(Nakkaş Sanat Galerisi: Nakilbent Sok.No:33 Sultanahmet. Tel: 0212 5165222)