''1.023 YTL rakamı yeterince esnedi''

Ankara (AA)- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, en düşük devlet memuru maaşının 1.023 YTL'ye çıkarılması talebinin esneyebileceği kadar esnediğini

belirterek, "Daha fazla esneyebilmesi için siyasi iradenin masada çok ciddi bir samimiyeti ortaya koyması gerekmektedir" dedi.

Akyıldız, toplu görüşmelerin 6. turuna katılmak üzere geldiği Başbakanlık yeni binada yaptığı açıklamada, hükümetin, "cebiniz rahatlayacaktır" sözünün arkasında durmasını beklediklerini söyledi.

Akyıldız, toplu görüşmelerin başında açıkladıkları rakamların geçirliliğini sürdürdüğüne işaret ederek, "Bu yüzden en düşük devlet memuru maaşının 1.023 YTL'ye çekilmesi konusunda siyasi iradenin gerçekçi bir yaklaşım içinde olmasını beklemekteyiz. Dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmamış, konunun Bakanlar Kurulunda bir kez daha görüşüleceği ifade edilmiştir. Biz masadan kamu çalışanlarının beklentisine cevap verecek bir sonuç almak için görüşmeleri sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Görüşmede gerçekçi, kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir teklifle karşılaşmayı beklediklerini ifade eden Akyıldız, "Aksi takdirde alanların ısınacağını cumartesi günü gösterdik. Bu dönemde hükümetin bu konuyla ilgili başı ağrıması gerekirse, başı ağrıyacaktır. Buraya uzlaşmaya geldik" dedi.

Akyıldız, yüzde 4'ü teklif olarak görmediklerini ve bunu tartışmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'da bugün ağırlıklı olarak ücretleri konuşacaklarını belirtti.
Aksu, "Memura verilecek zam tüccara, esnafa gidecek ve Türkiye'de kalacak. Rantiyeciye verilen yurtdışına gidecek" dedi.