103 Avukata Soruşturmaya Kınama

Adalet Bakanlığı tarafından ‘KCK’ ana davasında mahkeme heyetini protesto ederek salonu terk eden 103 avukat...

Adalet Bakanlığı tarafından ‘KCK’ ana davasında mahkeme heyetini protesto ederek salonu terk eden 103 avukat hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen soruşturma iznine ilişkin Bölge Baro Başkanları ortak bir açıklama yaparak, kınadıklarını belirttiler.

Aralarında milletvekilleri, insan hakları savunucuları, belediye başkanlarının bulunduğu 99’u tutuklu 152 Kürt siyasetçisinin yargılandığı “KCK” ana davasında, talepleri kabul edilmeyen 103 avukat hakkında Adalet Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesi, Bölge Baro Başkanları tarafından düzenlenen basın toplantısıyla kınandı. Diyarbakır Barosu’nda düzenlenen basın toplantısına Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, Mardin Baro Başkanı Azad Yıldırım ve Bölge Baro Başkanları katıldı. Basın metnini okuyan Mardin Baro Başkanı Azad Yıldırım, savunma hakkının kutsal bir hak olduğunu, bu hak kapsamında kişi kendisini en iyi şekilde ifade etme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yıldırım, Ağrı, Bitlis, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak, Tunceli ve Van Baroları olarak avukatlara yapılan haksız saldırıyı kınadıklarını ve bu saldırılar karşısında susmayacaklarını kamuoyuna deklare ettiklerini söyledi.

Açıklamanın ardından basının yeni yargı paketi hakkındaki sorularının yanıtlayan Yıldırım, kısmen olumlu bulduğunu, ama yetersiz olduğunu kaydetti. Yeni yargı paketinin Kürt siyasal hareketine yönelik düzenlenmediğinin altını çizen Yıldırım, “Ergenekon tutuklularına yönelik bir düzenlemedir” dedi. Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ise, “Silivri’yi boşaltma girişimidir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: