107 Yıllık Tarihi Binada Onarım Başladı

Edirne merkezde eğitim veren Fevzipaşa İlkokulu’nun 107 yıllık tarihi binasında restorasyon çalışmaları başladı. Yaklaşık bir...

Edirne merkezde eğitim veren Fevzipaşa İlkokulu’nun 107 yıllık tarihi binasında restorasyon çalışmaları başladı. Yaklaşık bir yıldır kapalı olan binada tadilat çalışmalarının başlaması, başta okul yönetimi ve öğrenciler olmak üzere velilerde de büyük sevinç yaşattı.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Kıyık semtinin ilk okullarından biri olan Fevzipaşa İlkokulu’nun bugüne kadar hiç restorasyon çalışması görmediğini belirterek, “Bina eski orijinal haline getirildiğinde daha güzel bir görünüme kavuşacak” dedi. Şallı, tarihi binanın lise olarak kullanacağı iddialarına da açıklık getirerek şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Bina restorasyon çalışmalarının bitiminden sonra yine ilkokul olarak hizmet vermeye başlayacak. Aslında bu binanın daha iyi bir şekilde değerlendirilmesinden yanayız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hareket ederek yeni bir arsa arayışı içindeyiz. Valimiz Hasan Duruer de okulumuzda yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Kıyık semtinde yeni bir okula ihtiyaç vardır. Fevzipaşa İlkokulu’nda sadece Roman çocukların eğitim görmesini değil diğer çocuklarla kaynaşmasını istiyoruz.”

1906 Rum yapımı olan Fevzipaşa İlkokulu’nun tarihi binası öğrencilere risk oluşturduğu için yaklaşık bir yıl kapalı bulunuyordu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: