1071 Kadın Girişimci İçin Eğitim Semineri Düzenlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve 1071 kadının kendi işini kurmasını...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve 1071 kadının kendi işini kurmasını sağlayacak proje kapsamında, bir eğitim semineri gerçekleştirildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine; Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Eğitim alan kadın girişimci adaylarını kutlayan Başkan Ak, “Bu bir cesaret işidir. Ev ve ülke ekonomisine katkı için bu işi yapıyorsunuz” dedi.

Başkan Ak, projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Biz size gerekli tüm malzemeleri veriyoruz, ortaya güzel bir kek çıkarmak ise sizin elinizde, yani sizin emeğinize bağlı. İnşallah bu eğitimin sonunda kendi iş yerlerinizi açmış olursunuz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın ise, 1071 kadın girişimci projesine duyar duymaz onay veren Emine Erdoğan Hanımefendi’ye ve Başbakan Erdoğan’a, Başkan Ak’a ve KOSGEB’e şükranlarını ifade ederek “Allah bizim yanımızda, önce Allah’a sonra kendimize güvenelim. Ben 1071 öğrencilerinin böyle bir inancı olduğunu düşünüyorum” dedi. Daha sonra girişimci ve ilahiyatçı Nurten Ceceli Alkan, “1071 Kadın İş Dünyasına Hazırlanıyor” başlıklı bir sunum yaptı.

Kadın girişimcilerin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Alkan, “Neden girişimci olmak istiyorsun? Bir, para kazanmam lazım. İki, üretmekten keyif alıyorum. Üç, çalışmayı toplumsal sorumluluk olarak görüyorum. Dört, sosyal statü kazandırıyor. Beş, bunca yıl okudum boşa gitmesin. Ama çalışıyor olmanın tek bir nedeni var, ekmek parası. Tüm bu çaba yiyeceğin bir ekmek için ise ben akşam eve gittiğimde ne haldeyim diye kendimize bir sormamız lazım. Çok zorlandığımız çok bunaldığımız günler olacak. Tüm bunlara rağmen akşam yemeğinde güler yüzlü olmalıyız” diye konuştu. Alkan, sıkıntıların, dertlerin, evin dışında bırakılması gerektiğini kaydederek “Sizin evde yüzünüz gülmüyorsa evde kimsenin yüzü gülmez. Kadınların yüzü asılırsa toplumun huzuru kaçar. Toplumun huzuru evde bir kadının yüzündedir. Çalışma dünyasının bizi tüketmesine ve fıtri özelliklerimizin elimizden alınmasına izin vermeyelim. Yani erkek gibi kadın değil, kadın gibi kadın olalım” dedi. Kadınların yok etmek için değil, üretmek için var olduğunu söyleyen Alkan, “Yani kadın eşittir, hayattır. Sosyal problemlerin nedeni ya da izleyeni değil, çözümü olmalıyız” mesajını verdi.

Reklam
Reklam

1071 Kadın Girişimci Projesi, Keçiören Belediyesi, TOGEM Keçiören ve KOSGEB’in işbirliğiyle hayata geçirildi. Kendi işini kurma hayalini gerçeğe dönüştürecek proje ile, kadınların katılımcı, üretken, değişime ve gelişime açık hale gelmeleri, sahip oldukları ve atıl durumda olan potansiyellerinin hareketlendirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında yürütülen girişimcilik destek programı eğitiminin ardından sertifika alan her kadına KOSGEB tarafından 30 bin lira hibe yardımda bulunulacak. Sermaye desteğinin geri kalan 70 bin liralık kredi bölümü ise “0” faiz ve 2 yılı ödemesiz olarak, üçüncü yılda yüzde 50’si ve dördüncü yılda yüzde 50’si sekiz eşit taksite bölünerek ödenmek şartıyla tahsis edilecek. Böylece girişimcilik eğitimi alan bin 71 kadın kendi işini kuracak, kendi kendisinin patronu olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz