10.Balık Festivali

Balık Festivali’nde 10 bin kişiye balık ekemek dağıtılacak

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihi Yarımada 10. Balık Festivali” 15-16 Eylül tarihlerinde Kumkapı’da gerçekleştirilecek.

Fatih Belediyesi, 1 Eylül’de balık sezonun açılmasının ardından yüzleri gülen balıkçılara düzenlediği etkinliklerle destek veriyor. Festivalle ayrıca balıkçılığın gelişimine katkı ve sağlıklı bir nesil için balık tüketiminin teşviki amaçlanıyor.

Üç tarafı denizlerle çevrili Tarihi Yarımada’nın denizle ilişkisini geliştirmesine de katkı sağlayacak olan “Balık Festivali”nde balık tutma yarışması, folklor gösterileri ve Ahırkapı Roman Orkestrası konseri gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu’nun At Meydanı’ndan Kumkapı’ya kadar yürüyüşüyle başlayacak olan “Balık Festivali” etkinlikleri kapsamında Kumkapı esnafı tarafından balık ızgaraları kurulacak.

Fatih Belediyesi ve Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği Kumder’in işbirliğiyle hazırlanan “Balık Festivali”nin açılış töreninde “Ahırkapı Roman Orkestrası ve Karadeniz Halk Oyunları Ekibi” ile sürpriz sanatçılar da sahne alacak.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde Kumkapı Meydanı ve Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilecek festival çerçevesinde oltayla balık tutma yarışması da yapılacak. Kumkapı Orkestrası’nın fasıl müziği eşliğinde balık dağıtımıyla devam edecek etkinlikler, Kumkapı Meydanı’nda aşçıların yemek yapma yarışmasıyla sona erecek.

Fatih Belediyesi, festivalde ızgara balığın yanı sıra, 8000 kişilik uskumru, 2000 kişilik palamut, 1500 adet istavrit tava, 3000 adet balık böreği, 4000 adet balık köftesi, 800 porsiyon kalamar tava, 1200 porsiyon hamsi tava ile 5000 adet midye tava dağıtacak.

Reklam
Reklam

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen tüm İstanbulluları balık yemek ve eğlenmek için ‘Balık Festivali’ne davet etti

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: