10’uncu Dönem İl Öğrenci Meclisi Başkanı Seçildi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Öğrenci Meclisi’nin 10’uncu dönem başkanlık seçimi...

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Öğrenci Meclisi’nin 10’uncu dönem başkanlık seçimi yapıldı.

Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan İleri Ortaokulu’nda yapılan seçime İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir, ilçe milli eğitim şube müdürleri ve ilçe temsilcileri katıldı. Seçimde söz alan 9’uncu dönem Mersin Öğrenci Meclisi Başkanı Ahmet Gülhan Bal, “Geçen dönem seçim heyecanını kendimizde yaşamıştık. Demokrasi kültürünü tabana yaymak, okulumuzu, arkadaşlarımızı en iyi şekilde temsil etmek adına aday olmuştum. Öğrenci Meclisi Başkanı olarak Ankara’da toplanan Türkiye Öğrenci Meclisi’nde bulunmak bende farklı fikirlere saygılı olma ve tartışma kültürü gibi temel değerler kazandırdı” dedi.

Reklam
Reklam

Şube Müdürü Erol Özdemir ise toplumlarda demokrasi kültürünün özümsenmesinin uzun süreçler aldığını belirterek, değişimin belli bir süreç gerektirdiğini söyledi. Değişimin sadece dört duvar arasında yapılacak faaliyetlerle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Özdemir, “Bu sebepledir ki, Milli Eğitim Bakanlığımız, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığımız, Büyük Millet Meclisi ile işbirliği içerisinde öğrencileri Ankara’da misafir ediyor. İlimizden giden öğrenciler Ankara’da diğer illerden gelen öğrencilerle tanışıyor. Onlarla çeşitli platformlarda çalışıyorlar. Öğrencilerimiz hem ülkemizin nasıl yönetildiğini bizatihi görme imkanı buluyor hem de bir nevi vatandaşı temsilen bu duyguyu yaşamış oluyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 10’uncu dönem başkanlık seçimi yapıldı. 7 adayın başkanlık için aday olduğu seçimde, 39 oyun 9’unu alan Mut Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Deniz Oral 10’uncu Dönem İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: