11-18 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, Enerji Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, Enerji Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kalyoncu, mesajında, insan hayatının en önemli unsurlarından birinin enerji olduğunu belirtti.

İnsanın bu önemli ihtiyacının bilinçsiz kullanılmasının birçok olumsuz etkisinin olduğunu ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:

"Uzun dönemde yapılacak planlama ile sanayiden tarıma her alanda enerji tasarrufu sağlayacak teknolojilere destek verme, güneş, jeotermal, biyokütle, rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının teşvik edilmesi gelecek için enerji politikalarının esas yaklaşımı olmak zorundadır. Tüm bu değerlendirmeler ışığında, enerji politikamızın, milli çıkarlarımız ve kamu yararı doğrultusunda yeniden ele alınarak, kendi kaynaklarımızın üretimine ağırlık veren, kaynakları çeşitlendiren bir stratejiyle oluşturulması zorunluluğu, her zamankinden daha fazla gerekli görülmektedir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mümin Altas

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: