11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "Hem pistlerde hem de olimpiyatlar için planladığımız hedeflerimize ulaşıyoruz, Pamukkale'de de hedeflerimize ulaştık" dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "Hem pistlerde hem de olimpiyatlar için planladığımız hedeflerimize ulaşıyoruz, Pamukkale'de de hedeflerimize ulaştık" dedi.

Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası ile Denizli'de güzel bir gün yaşadıklarını ifade etti.

Bugüne kadar yapılan dağ koşularının Pamukkale gibi turistlik ve tarihi yerlerde koşulmadığını, diğer ülkelerden gelen ekiplerin parkurdan çok memnun kaldıklarını dile getiren Terzi, "Türkiye dağ koşularında Avrupa'da birinci, dünya da üçüncü sırada yer alıyor. Sporcularımız bugün bu başarıyı tekrarladılar. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Terzi, federasyon olarak başarı ivmesini devam ettirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Hem pistlerde hem de olimpiyatlar için planladığımız hedeflerimize ulaşıyoruz, Pamukkale'de de hedeflerimize ulaştık. Ferdi ve takım olarak üç branşta büyük üstün sağladık. Dört kategoriden sadece büyük bayanlarda madalya alamadık. Sporcularımızın buradaki başarısından memnunum. Gelecek için büyük umut verdiler. Şampiyonada emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Balkan ve Avrupa organizasyonlarını Denizli artık yapabilecek güçte. Bilgi ve tecrübe bakımında ülkemizde üst düzey organizasyonlar yapabiliriz. Türk atletizmi açısından güzel bir gündü, Denizli'yi ve Pamukkale'yi tanıtmak açısından da önemliydi."

-Ahmet Arslan'dan Antalya için 7. şampiyonluk hedefi-

Terzi, Ahmet Arslan'ın şampiyonada 6. kez şampiyon olmasına ilişkin olarak da, milli atletin özgüveni yüksek bir sporcucu olduğunu belirterek, "Beş kez kazanmıştı, bugün altıncısını da kazandı. Kendisi Antalyalı'dır. Onunla konuştum, 'Antalya için 7'yi yapmam lazım' dedi. Bu çalışma ve tempo da giderse bundan sonraki yarışları da kazanacaktır. Kırılması çok zor bir rekoru burada gerçekleştirdi. Bu da mutluluk verici" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Süzer / Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: