11 Aydır Tutuklu Yargılanınca Cezaevinde Açlık Grevine Başladı

ADANA (İHA) – Adana’da, bir cinayet olayının şüphelisi olarak geçtiğimiz Temmuz ayında tutuklanarak cezaevine konan...

ADANA (İHA) – Adana’da, bir cinayet olayının şüphelisi olarak geçtiğimiz Temmuz ayında tutuklanarak cezaevine konan Zekeriya B., tutuklanması ile ilgili yasal gerekçeler ortadan kalkmasına rağmen serbest bırakılmadığını savunarak, açlık grevine başladı.

Adana Barosu avukatlarından Şafak Uğurlu ve Mahir Dönmez, kasten adam öldürme suçundan şüpheli olarak 31 Temmuz’da tutuklanarak, Kozan M Tipi Cezaevi’ne konan Zekeriya B.’nin açlık grevine başladığını açıkladı. Yapılan açıklamada, Zekeriya B.’nin şu sözlerine yer verildi:

Reklam
Reklam

“Kasten adam öldürme suçundan şüpheli görülerek, 31.07.2012 tarihinde tutuklanarak Kozan Cezaevi’ne konuldum. Hala aynı cezaevinde tutuklu olarak bulunmaktayım. Tutuklanmam ile ilgili yasal gerekçeler tamamen ortadan kalktığından, dosyada sanık değil tanık konumunda olmam gerekmektedir. İşlemediğim bir suçtan ötürü 11 aydır tutuklu yargılanmaktayım.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: