"11. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği" Sona Erdi

Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen "11. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği"nin son gününde, 12 yıl önce denize açılan iki kayığın alabora olması sonucu

Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen "11. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği"nin son gününde, 12 yıl önce denize açılan iki kayığın alabora olması sonucu ölen 38 kişi, törenle anıldı.

Beşikdüzü'nün sahil kesimindeki Doğu Gözaçan Parkı'nda, "Deniz Şehitlerini Anma" adıyla düzenlenen törene, Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Özasağlam, ilçe Müftüsü Ömer Tütüncü ile kazada hayatlarını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Kazada ölen 38 kişinin fotoğraflarının yer aldığı pano ve anıtın önünde konuşma yapan Belediye Meclisi Üyesi Hasan Gören, 20 Mayıs 2000 tarihinde elim bir kaza sonucu yitirdikleri 38 kişinin, Beşikdüzü halkının vicdanında derin izler bıraktığını belirterek, "Bu 38 can Beşikdüzü'nün, Beşikdüzü yaşamının şehididir. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Türk kültüründe suyun ağırlıklı bir yeri ve önemi olduğunu ifade eden Gören, "Kültürümüzde ve birçok halk inanışında insanlar suyla ilgili olarak ihtiyaçları ve inanışları doğrultusunda kültürlerini oluşturmuşlardır. Mayıs 7'si de bu anlamda anılmaktadır" dedi.

Törende, Kaymakam Aktaş ile Belediye Başkanı Uzun, kazada ölenlerin anısına denize çelenk bıraktılar. Ardından Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Buradaki törenin ardından Çeşmeönü Limanı'nda "Mayıs Yedisi" adıyla sürdürülen gelenek kapsamında, yöresel kıyafetler giyinmiş kadınlar, inekleri deniz suyu ile yıkadı. Horon oynanan etkinlikte, en güzel ve en temiz seçilen ineklerin sahiplerine hediyeler verildi.

Şenlikte, tanıtım amacıyla büyük kazanda hazırlanan un helvası, katılanlara ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: