11 Eylül korkusu cami kapattırdı

Almanya'nın Hamburg kentinde, 11 Eylül saldırılarına katılanların buluşma noktası olduğu iddia edilen Taiba Camii kapatıldı.

HAMBURG (İHA) -Sabahın erken saatlerinde yaklaşık 20 polisin yaptığı aramada, Taiba Camii'ndeki bilgisayarlara ve çeşitli malzemelere el konuldu. Cami ile bağlantılı "Taiba" adı altındaki kültür derneğinin aşırı örgütlere yardım sağladığından şüphelenilmesi nedeniyle derneğin faaliyetleri de yasaklandı. Soruşturmayı yürüten yetkililer, Özbekistan İslami Hareketi adlı bir örgütün üyelerinin bir cihad eğitim kampına gitmeden önce camide buluştuklarını öen sürüyor.

İddiaya göre, 2001 yılında düzenlenen 11 Eylül saldırılarında, 19 hava korsanının elebaşı olarak gösterilen Muhammed Atta, ABD'ye taşınmadan önce bu camide diğer hava korsanlarıyla bir araya geliyordu. Alman medyası, caminin Hamburg'daki radikal İslamcılar için yine bir çekim merkezi haline geldiğini, burada 45 kadar radikalin öbeklendiğini yazıyor. Hamburg'daki polis yetkilileri, geçen yıl içinde bu camiye devam eden cemaatten 10 kişinin Pakistan ya da Afganistan'a gittiğini, burada muhtemelen eğitim

Reklam
Reklam

kamplarına katıldığını düşünüyor. Hamburg'un St. Georg semtinde bulunan, eski adı El Kuds olan cami, 2001'deki 11 Eylül saldırılarından bu yana izleme altındaydı.