1+1 TOKİ konutları-Şehitkamil Beylerbeyi TOKİ konutları için başvurular başladı

Sosyal güvenceden yoksun fakir vatandaşlara yönelik "1+1" olarak yapılan Şehitkamil Beylerbeyi TOKİ konutları için başvurular başladı.

Sosyal güvenceden yoksun fakir vatandaşlara yönelik "1+1" olarak yapılan Şehitkamil Beylerbeyi TOKİ konutları için başvurular başladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYGM) ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında 15 Nisan 2009 tarihinde imzalanan "Sosyal Konut Yapım Protokolü" ve 3 Şubat 2011 tarihinde imzalanan ek protokol ile 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında bulunan sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik, geri ödemeli olarak konut sağlanması amaçlandığı hatırlatıldı.

Reklam
Reklam

Açıklamada, bu proje kapsamında inşa edilecek 1+1 45 metrekare Şehitkamil Beylerbeyi TOKİ konutlarına ait başvuru şartları, başvuru tarihi ve gerekli belgeler hakkında bilgi verildi.

Başvuru tarihinin 2-27 Nisan 2012 olarak bildirildiği açıklamada, Şehitkamil Kültür Merkezi'ne başvuruda bulunulacağı ifade edildi. Açıklamada, başvuru şartları şöyle açıklandı:

"T.C. vatandaşı olmak. 30 yaş ve üzerinde olmak. Ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bayanlarda (bekar) yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenmiştir. Kanunla kurulmuş Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olmamak. 3294 Sayılı Kanun'a uygunluğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilmek ve SYDV'den yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak. Konutların bulunduğu il ya da ilçe sınırları içerisinde en az üç yıldır ikamet etmek. Kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak. Bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak. TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ kredisi kullanmamış olmak."

Reklam
Reklam

Başvuru için nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah ilmühaberi, T.C. kimlik numaraları (bütün aile bireylerinin), ayrıca özürlü vatandaşların özürlü kimlik kartının fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 50 özürlü olduğuna dair) ibraz etmeleri gerektiği bildirilen açıklamada, eksik evrak ibraz edenlerin kuraya katılma hakkını kaybedecekleri belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz