11. Türkçe Olimpiyatları

11. Türkçe Olimpiyatlarının Kahramanmaraş programı 7 Haziran’da gerçekleştirilecek.Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda öğrencinin katılacağı programın...

11. Türkçe Olimpiyatlarının Kahramanmaraş programı 7 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda öğrencinin katılacağı programın tanıtımı, bugün Madoevi’nde düzenlenen toplantıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin, aşk ve şevkle çalıştığını belirtti.

Dünyanın çeşitli ülkelerine gidip bu öğretmenleri gördüklerinde gurur duyduklarını ifade eden Poyraz, şöyle konuştu:

“Oralara gittiğimiz zaman ne kadar yoğun olursak olalım kendi okullarımıza gidip oradaki arkadaşlarımızın çalışmalarına bakıyoruz. Ben Amerika’da Japonya’da görev yapan öğretmenlerimizin çalışmalarını birebir gördüm. Aslında bu genç arkadaşlarımız dünyaya dağılıp bir mücadele veriyorlar. Belki insanların kafasına bir takım sorular geliyor, ‘bunların derdi nedir’ diye. Bunlar aslında aşık insanlar. Bir düşünceye inanmış, gönül vermiş, onun aşk ve heyecanıyla yollara düşen, Türkiye’nin en iyi üniversitelerini bitirmiş arkadaşlarımız. İhlas ve samimiyet olunca da Allah yardım ediyor. Ben bu organizasyonun başarıyla tamamlanmasını diliyor, bu işe gönül vermiş herkese teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın da katıldığı toplantıda, olimpiyatların içeriğiyle ilgili bilgiler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz