11. Uluslararası Gençlik Buluşması

 Genç İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğince (İDSB) düzenlenen 11. Uluslararası Gençlik Buluşması etkinliği Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) başladı.

Genç İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğince düzenlenen 11. Uluslararası Gençlik Buluşması etkinliği Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) başladı. İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikteki konuşmasında İslam coğrafyasının birlik ve beraberliğe muhtaç olduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmaların İslam ülkeleri arasındaki mesafeyi kapatması temennisinde bulunan Kurt, "Binanın taşları gibi inşallah tekrar bu ümmet bir araya gelecek, kendi değer yargılarına sahip çıkacak" dedi. Dünyada kan ve gözyaşının Müslüman topraklarında cereyan ettiğini belirten Kurt, şöyle konuştu; "Suriye'de 3 yılı aşkın devam eden zulüm var. Dünyanın gözü önünde çifte standarda mahkum edilmiş toprakları görüyoruz. Şu anda Türkiye'de 1 milyonun üzerinde Suriyeli misafirimiz var. Uluslararası toplumun 'demokrasi' diye haberlerini yapmış olduğu sisteme ne kadar çifte standartla yaklaştığını Filistin'de gördüğümüz gibi Mısır'da da gördük ve maalesef Arakan'da yaşanan olaylara hep beraber şahit olduk. Bu, bizim birlik ve beraberliğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu gösteren, maalesef acınacak da olsa önümüzdeki gerçek tablo budur. Şikayet etmekten daha çok, asıl kabahati kendimizde aramamız lazım. Bu kadar birlik ve beraberliği bize telkin eden peygamber ümmeti olarak bizler, niçin bu birlik ve beraberliği temin edemiyoruz? Buna kafa yormamız lazım. İslam coğrafyası, üstünlük çıtasını hala yakalayamıyorsa, kabahati kendisinde aramak zorundadır." İslam dünyasının geleceğine gençlerin sahip çıkacağını dile getiren Kurt, "Doğru sebeplere müracaat etmeniz lazım. Doğru usulleri istihdam edemiyorsanız, kim bunları doğru kullanıyorsa siz bunlara karşı mağlup olursunuz. İDSB, işte böyle bir ihtiyaçtan doğdu. 53 ülkede 260 sivil toplum örgütünün bir araya getiren dev kuruluş haline geldi" şeklinde konuştu. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da uluslararasılaşmanın, Türkiye'nin gelişmesi ve 2023 hedeflerine ulaşmasının bilinciyle hareket ettiklerini anlattı. Elmas, Türkiye'nin ve İslam ülkelerinin bütün kurumlarıyla, diğer ülkelerle toplumsal, diplomatik ve siyasal bağlar kurması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Sivil toplum, akademik ve resmi kuruluşlar düzeyinde geliştirilen bağlar, ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunmakta ve barışın korunmasına yardımcı olmaktadır. İslam dünyasının bugünkü durumu dikkate alınırsa, her ikisine de yani hem barışın korunmasına hem de güçlü ekonomilere ihtiyacımız olduğu görülür. SAÜ olarak bu gerçeklerin farkında hareket ediyoruz" Etkinlikte katılımcılar, Sakarya Tasavvuf Musikisi Derneği üyelerinin sema gösterisini ilgiyle izledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: