11. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri

Antalya'nın su altındaki doğal güzellikleri ve arkeolojik zenginlikleri ile Kemer'in dünyaya tanıtımı için düzenlenen "11. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri", 17-20

Antalya'nın su altındaki doğal güzellikleri ve arkeolojik zenginlikleri ile Kemer'in dünyaya tanıtımı için düzenlenen "11. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri", 17-20 Mayıs'ta yapılacak.

Güney Antalya Turizm Altyapı Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras, yaptığı yazılı açıklamada, birliklerinin ana sponsorluğunda, Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki su altı doğal ve arkeolojik değerlerinin dünyaya tanıtılması amacıyla Uluslararası Kemer Sualtı Günleri düzenlendiğini belirtti.

Etkinliğe aralarında İtalya, Rusya, Sırbistan, Polonya, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de bulunduğu çok sayıdaki ülkeden 100'e yakın su altı fotoğrafçısı ve bilim adamının katılacağını ifade eden Üras, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Etkinlik kapsamında su altı görüntüleme yarışması, film gösterileri ve fotoğraf sergileri ile 'Sualtı Dünyası' konulu çocuk resimleri yarışması yapılacak. Ayrıca 'Dünya Çocuk' sergisinin düzenleneceği etkinlik kapsamında, su altı arkeolojisine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara 'Metin Pehlivaner' ödülü verilecek. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, Akdeniz Bölgesi ve Kemer için önemli bir etkinlik olacak. Etkinlik ile Kemer'in yurt içi ve yurt dışındaki tanıtımına büyük katkı sağlanacak. Kemer'i daha nitelikli bir turizm bölgesi haline getirmeyi planlıyoruz."

Yusuf Üras, 18 Mayıs'ta Tekirova açıklarında gerçekleştirilecek su altı görüntüleme yarışmalarının molası sırasında, Türkiye'de ilk kez "Scubatlon" yarışmalarının yapılacağını bildirdi. Üras, gösteri amacıyla yapılacak yarışmalarda tüple dalan dalgıcın belirli arayla ve belirli açıyla deniz dibine yerleştirilmiş ışıklı çemberlerin içinden, çembere hiç dokunmadan geçmeye çalışacağını anlattı.

Etkinliğe dünya serbest derin dalış şampiyonlarından Rus dalgıç Anna Kozlova'nın da gösteri dalışı yapacağını belirten Üras, Avrupa Sualtı Görüntüleme Festivalleri Birliği (EUIFA) tarafından 2011'e kadar gerçekleştirilen uluslararası su altı festivalleri arasında yapılan değerlendirmelerde "Uluslararası Kemer Sualtı Günleri"nin en kapsamlı festivaller arasında ilk üçe girdiğini de kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: