11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na Doğru

ERZURUM (AA) - Türkiye Karate Federasyonu'nun koordinesinde Erzurum'da düzenlenecek 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na katılacak sporcular, müsabakaların yapılacağı Buz Arena'da çalışmalara başladı.

ERZURUM - Türkiye Karate Federasyonu'nun koordinesinde Erzurum'da düzenlenecek 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na katılacak sporcular, müsabakaların yapılacağı Buz Arena'da çalışmalara başladı. Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a gelen Federasyon Başkanı Esat Delihasan, milli takım sporcularının antrenmanını izleyerek, antrenörlerden bilgi aldı. Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonlarının Türk sporcular için önemli olduğunu ve yabancı ülkelerin sporcularıyla kaynaşarak tecrübe kazanmalarını sağladığını söyledi. Türkiye'nin karatede aldığı başarılı sonuçların arkasında alt yapıya verilen önemin geldiğini belirten Delihasan, şöyle konuştu: "Ülkemiz karate branşında hedeflerini yerine getirirken, inişli çıkışlı bir yolu izlemiyor. Bu sene başarılı olunca gelecek yıl daha önemli başarılar almak için ter döküyoruz. Belirli bir noktaya gelip, oradan aşağı doğru inmiyorsak, çıtamızı sürekli yukarı çekme çabasındaysak, bu altyapıya verilen önem ve disiplinli çalışmaktan geçiyor. Biz dünya sıralamasında iyi bir yere geldiysek sıkı bir çalışma programı uyguladığımız içindir. Bu tür organizasyonlar çocuklarımızın tecrübe kazanmasını, sosyalleşmesini ve yabancı sporcularla kaynaşmasını sağlıyor. Eskiden karatede yabancı bir sporcudan bahsederken şaşkınlık içinde dinlerdik. Yabancı bir ülkede organizasyon olduğunda durur bakardık. Şimdi ülkemizin de aralarında bulunduğu 25 ülke burada müsabakalara çıkacak. Bu gerçekten Türk sporu açısından çok önemli. Çocuklarımıza kazandıracağımız daha çok şey var." Delihasan, turnuvanın yarın başlayacağını ve tek isteklerinin organizasyonun sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Sakatlıkların yaşanmamasını arzu ettiklerini dile getiren Delihasan, "İnşallah sporcularımız bütün madalyaları toplayacak. Tabii sporda kazanmak da kaybetmek de var ama önemli olan sakatlıklar yaşanmadan buradaki yabancı sporcuları en iyi şekilde ağırlayarak, ülkelerine göndermektir. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz