11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Van Şöleni, 10 Haziran'da Atatürk Şehir Stadyumu'nda yapılacak.

"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Van Şöleni, 10 Haziran'da Atatürk Şehir Stadyumu'nda yapılacak. Van Kültür, Sanat Derneği ev sahipliğinde 25 ülkeden 90 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek şölen öncesinde Van-Şişli Öğretmenevinde basın toplantısı düzenlendi. Dernek başkanı İsmail Topçuoğlu, festivale katılan öğrencilerin, seslendirecekleri şarkı, türkü ve şiirlerle Vanlılara renkli bir gece yaşatacağını belirtti. Van'ın son yıllarda eğitim, sağlık, ticaret, turizm, kentleşme ve ulaşım gibi konularda gelişen, güzel bir kent haline geldiğini vurgulayan Topçuoğlu, yıl içerisinde düzenlenen etkinliklerle güzel bir yaşam alanı haline gelen kentin, bu yıl 11'incisi yapılacak Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ile bu özel konumunu taçlandıracağını söyledi. Ülke genelinde 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katıldığı festivalin, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün, iyiliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın göstergesi olduğuna dikkati çeken Topçuoğlu, "Bu festival aynı zamanda yeni bir Van, yeni bir Türkiye ve yeni bir dünya tasavvurunun da yansıması, somut nişanesidir. Bu dil, kan ve gözyaşının eksik olmadığı dünyamızda özellikle de bölgemizde insanlığın en önemli azığıdır" diye konuştu. Topçuoğlu, etkinlikte Türkçenin yanı sıra Kürtçe şarkıların da seslendirileceğine dikkati çekerek, davetiyelerde de hem Türkçe hem Kürtçe ifadeler kullandıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: