11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Yarın İzmirlilerle Buluşuyor

İzmirliler, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan dünya çocuklarıyla yarın buluşacak. İzmir Kültürlerarası Diyalog...

İzmirliler, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan dünya çocuklarıyla yarın buluşacak. İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) tarafından “Evrensel Barışa Doğru” sloganıyla düzenlenen olimpiyatların İzmir programı, saat 20.45'te Atatürk Stadyumu’nda başlayacak. Açılış konuşmasını, Tertip Komitesi Üyesi Devlet eski Bakanı Işılay Saygın yapacak.

EXPO 2020 aday şehri İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen olimpiyat öğrencileri ile bir yıllık aranın ardından yeniden kucaklaşacak. Etkinlik süresince 25 ülkeden gelen 156 öğrenci, Türkçe şarkı ve şiirler seslendirecek. Halk oyunları gruplarının gösterileri ise programa ayrı bir renk katacak. Geceye katılacak olan İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, stadyumu dolduranları selamlayacak. Programa katılmak için İzmir’e gelecek olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Türkçenin çocukları ve Türkçe sevdalılarına hitap edecek. Ayrıca etkinlik sponsorlarına plaket verilecek. Girişlerin ücretsiz olduğu Türkçe Olimpiyatları programına 100 bini aşkın kişinin katılımı beklenirken aksaklık yaşanmaması için ulaşımda da düzenlemeye gidildi. Atatürk Stadyumu’na gelecek olanlar için şehiriçi ulaşım araçlarının sefer sayıları arttırıldı. Programın bitişinin ardından dönüşlerde de sıkıntı yaşanmaması için metronun son sefer saati 01.00’e kadar uzatıldı.

Reklam
Reklam

GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANACAK

Geçen yıl olduğu gibi tıklım tıklım dolması beklenen Atatürk Stadı’nın dışına, içeriye giremeyenler için dev ekranlar kurulacak. Gecenin sonunda ise uzun süre unutulmayacak bir görsel şölen yaşanacak. Dünya çocukları, saat 23.00 sıralarında muhteşem havai fişek gösterisiyle veda edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz