“11 Ve 12 Eylül Kara Birer Gündür”

Mazlumder Kayseri Şube Vekili Ahmet Taş, 11 Eylül ikiz kuleler saldırısı ve 12 Eylül İhtilali’ne...

Mazlumder Kayseri Şube Vekili Ahmet Taş, 11 Eylül ikiz kuleler saldırısı ve 12 Eylül İhtilali’ne dair yazılı açıklama yaptı. Taş, her iki günü de kara gün olarak değerlendirdi.

Taş, ABD tarihine kara leke olarak kazınmış olan 11 Eylül saldırısı ile ilgili olarak, “11 Eylül’ü bahane eden ABD, Afganistan ve Irak’ı işgal etti. İşkenceler, ırza tecavüzler, tutuklamalar ve toplu katliamlar yoluyla binlerce insan öldürüldü. Tarih, kültür, medeniyet, yer altı yer üstü kaynakları, dini ve manevi değerler yok edilerek, bu ülke insanlarına hak etmedikleri insanlık dışı muameleler yapılıp, insan onuru ayaklar altına alındı alınmaya da devam ediyor.” dedi.

Reklam
Reklam

12 Eylül İhtilali ile cuntacı yönetimin millet iradesi ve Cumhuriyet’e darbe vurarak ülke yönetimine el koyduğunu belirten Taş, bu ihtilalde 673 bin insanın fişlendiğini, 30 bin kişinin vatandaşlıktan çıkarıldığını, 30 bin vatandaşın işten atıldığını, 50 tanesi idam kararı ile gerisi cezaevinde işkence, kaçmaya teşebbüs ve diğer suçlar bahane edilerek 1208 vatandaşın katledildiğini ifade etti.

Taş “Umudumuz ve beklentimiz, darbenin yıldönümünde üzüntü ve gözyaşı ile hatırlayacağımız 12 Eylül 1980 darbesini yapan, bu insanlık ayıbı içinde yer alıp, halkımıza bu muameleleri layık gören cuntacılar hakkında başlatılmış bulunan soruşturma ve yargılamaların bir an önce sonuçlandırılması, adaletin vereceği cezaların uygulanarak mağdurların gönlünün rahatlatılması ve mağduriyetlerinin giderilip zararlarının tazmin edilmesidir.” ifadelerinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: