11 yaşındaki çobanın okuma azmi

SİVAS (İHA) - Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde çobanlık yapan ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Suat Demir, hayvanları otlatırken her gün en az bir gazete okuyor.

Okumayı çok sevdiğini söyleyen küçük çoban Demir, Suşehri Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okuduğunu söyledi. Babasının çobanlık yaparak geçimlerini sağladığını dile getiren Demir, "Babam, çobanlık yaparak ailemizin geçimini sağlıyor. Yaz mevsimlerinde de babama yardım ediyorum. Bu yıl 105 ineği tek başıma otlattım. Aylık 150 YTL para kazandım. Bu işle yaz mevsimini değerlendirdim. Ayrıca, kazandığım paranın bir kısmını eğitimime ayırdım. Kalan kısmıyla da günlük en az bir gazete alarak, inekleri yaydığımda okudum. Okumaya da devam edeceğim. Bu şekilde de çobanlık yaptığımda boş kaldığım süreyi hem okumamı geliştirmekle hem de ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri takip etmekle değerlendirdim" dedi.

Reklam
Reklam

Demir, kendisini görenlerin şaşırdığını da dile getirerek, "Dağ başında hayvanları otlatırken gazete okuduğumu da görünce şaşırıyorlar. Ben buna artık alıştım. Her gün gazete aldığım bayii de buna alıştı. Bazı zamanlar gazeteyi bana ücretsiz veriyor" diye konuştu.