110 çiftçiye sertifikalı patates tohumu dağıtıldı

Erzurum'da patates ekimini yaygınlaştırmak ve verimi yükseltmek amacıyla Tarım, Hayvancılık ve Gıda İl Müdürlüğü'nce çifçilere...

Erzurum'da patates ekimini yaygınlaştırmak ve verimi yükseltmek amacıyla Tarım, Hayvancılık ve Gıda İl Müdürlüğü'nce çifçilere 137 ton sertifikalı tohum dağıtıldı.

Tarım, Hayvan ve Gıda İl Müdürlüğü ekim zamanın gelmesiyle tarımsal ürünlerinde verimliliği arttırma projelerini uygulamaya soktu. Tarım Hayvan ve Gıda İl Müdürü Mustafa Altun, Aziziye, Aşkale, Yakutiye, Palandöken ve Pasinler ilçelerinde patates verimliliğini ve ekimini arttırma amaçlı sertifikalı patates dağıtımını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Altun, 110 çiftçiye ilçe tarım müdürlüklerince sertifikalı patates tohumu dağıtıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Altun, İl Özel İdaresi'nden parasal destekle uygulamaya soktukları sertifikalı patates tohumu projesinin bölgenin sosyo- ekonomik kalkınması için önemli olduğunu dile getirdi. Sertifikalı patates tohumunun 1'e 12 verdiğini ve bunun da önemli bir rakam olduğuna işaret eden Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Altun, "Baharla birlikte 7 farklı tarımsal projeyi uygulaya soktuk. Bunlardan bir tanesi de sertifikalı patates tohumu dağıtımı. Önder çitçilere dağıttığımız sertifikalı patates tohumlarından dönüm başına 4 ton patates elde etmeyi hedefliyoruz. Ürünün ekiminden, toprak analizine ve hasadına kadarki süreçte mühendis arkadaşlarımız çiftçilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacak." diye konuştu.

Altun, çiftçilerin elde edecekleri ürünün küçük bir kısmını evlerine yemeklik olarak ayıracağını kalan kısmı ise yine tohumluk olarak kullanacaklarını anlattı. Tohum dağıtımı öncesinde Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde çiftçilere ziraat mühendisleri tarafından eğitim verildiğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz