110 Ülkeden Öğrencisi Olan Üniversite

Çin'den ABD'ye kadar dünyada yaklaşık 400 üniversiteyle işbirliği bulanan, dünyanın üçüncü mega üniversitesi unvanına sahip Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ), bir çok

Çin'den ABD'ye kadar dünyada yaklaşık 400 üniversiteyle işbirliği bulanan, dünyanın üçüncü mega üniversitesi unvanına sahip Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ), bir çok ülkeden yaklaşık 2 milyon öğrencisi bulunuyor.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AÜ'nün dünya üniversitesi olma ve küreselleşme yolunda adım adım ilerlediğini kaydetti.

AÜ'ye yurt dışından çok sayıda öğrencinin geldiğini ifade eden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

"Erasmus kapsamında Türkiye şampiyonuyuz. En çok öğrenci, öğretim üyesi ve personel getiren-götüren olarak birinci sıradayız. Ankara ve İstanbul'un avantajlarına rağmen birinci sırada olmamız önemli. AÜ, Birleşmiş Milletler gibi bir üniversite. Şu anda 110 ülkeden öğrencilerimiz var. Hedefimiz 200 ülkeden öğrenciyi ülkemize çekmektir. Açıköğretim ve örgün fakültelerimizle global üniversite olma yolunda görevlerimizi yerine getiriyoruz."

Reklam
Reklam

-Mega üniversite-

Prof. Dr. Aydın, öğrenci sayısının 100 binin üzerinde olan üniversitelerin mega üniversite olarak tanımlandığını bildirdi.

AÜ'nün 2012-2013 akademik yılına yaklaşık 2 milyon öğrencisiyle dünyanın üçüncü mega üniversitesi olarak başladığını anlatan Prof. Dr. Aydın, şöyle devam etti:

"AÜ, Hindistan ve Çin'den sonra öğrenci, organizasyonu, kabiliyeti itibariyle dünyanın üçüncü büyük üniversitesidir. Küresel dünyada rekabet koşullarında küçük küçük üniversitelerle, küçük küçük şirketlerle, küçük küçük bankalarla rekabet edemezsiniz. Mutlaka belirli bir ölçeği yakalamanız gerekiyor. Böylece rahat rekabet gücünüzü sürdürebilirsiniz. AÜ olarak küresel anlamda bir ölçek ekonomisi yakaladık. Bu Türkiye ve bölge için çok önemli. Bütün sektörler gibi eğitimi sektörü de müthiş bir değişim içinde. Yükseköğretim çeşitleniyor, kamu kaynakları azalıyor, talep artıyor, rekabet inanılmaz şiddetli hale geliyor. Küresel anlamda bir ölçeği yakalayan ülkedeki tek üniversiteyiz. Her şeyi devletten bekleme dönemi bitti. Kaynakları yaratıp, çeşitlendirmek ve bunları etkin şekilde kullanmak gerekiyor. Kendi kaynaklarıyla giden bir üniversiteyiz. Ancak idari ve mali mevzuatla ilgili bir takım sıkıntılarımız var. Onlar aşılabilirse AÜ çok daha büyük projelere imza atacaktır. Şuan da Çin'den ABD'ye kadar dünyada yaklaşık 400 üniversiteyle işbirliğimiz var."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: