112 Acil Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Doğan: "Vakaya Ulaşmada Türkiye Ortalamasının Üzerindeyiz"

Niğde 112 Acil Servisi Başhekimi Dr. Bayram Doğan, "Vakaya ulaşmada Türkiye ortalamasının üzerindeyiz" dedi.

Niğde 112 Acil Servisi Başhekimi Dr. Bayram Doğan, "Vakaya ulaşmada Türkiye ortalamasının üzerindeyiz" dedi.

Dr. Doğan, acil servis hizmetlerinde aktif olarak çalışan 16 istasyon olduğunu şu ana kadar 21 bin vakaya ulaştıklarını belirtti.

İstasyon ve ambulans sayılarının yeterli olduğunu ve her yere ulaşma imkanları olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Niğde'de 16 aktif çalışan istasyon var, bu rakam kısa bir zamanda 20 olacak. Bu gün itibariyle 2012 yılında 21 bin vakaya müdahale ettik. Daha önceden kırsal kesimdeki vatandaş, ambulans bize geç ulaşır düşüncesiyle bizleri aramıyordu. Ancak şimdi istasyon sayımız ve ambulans sayımız ile her yere ulaşma imkanımız var. Ayrıca vakaya ulaşmada Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Şehir merkezinde vakaya 10 dakikanın altında ulaşma oranımız yüzde 95, kırsal bölgelerde ise 96."

Reklam
Reklam

Asılsız ihbar çağrıların vakit aldığını belki de başka bir hastanın müdahalesinde gecikme yaşanmasına sebep olabileceğini vurgulayan Doğan, "Günlük ortalama 70 ile 80 vakaya müdahale etmekteyiz. Gün içerisinde bin 200 ile bin 500 arasında çağrı geliyor. Bu çağrılardan 300 tanesi asıl arama geri kalanı ise asılsız çıkıyor. Vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Ayrıca, 2013 yılı itibarıyla 112 acil servis ekibine 69 yeni personel katıldığı belirtildi.

Muhabir: Betül Abbak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: