"112 Acil Çağrı Merkezi Mobil Komuta Aracı" Hizmete Girdi

 Antalya Valiliği'nin afet veya kriz hallerinde olay yerinde haberleşmeyi sağlamak için aldığı "112 Acil Çağrı Merkezi Mobil Komuta Aracı" göreve başladı.

Antalya Valiliği'nin afet veya kriz hallerinde olay yerinde haberleşmeyi sağlamak için aldığı "112 Acil Çağrı Merkezi Mobil Komuta Aracı" göreve başladı. Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, afet veya kriz hallerinde, olay yerinde koordinasyon ve haberleşme merkezi olarak kullanacak "Mobil Komuta Aracı", 112 Acil Çağrı Merkezi'ne teslim edildi. Mobil komuta aracında, 6 kişilik toplantı masası ve koltukları, bir operatör masası, bilgisayar, çok fonksiyonlu lazer yazıcı, sunu tertibatı, akıllı tahta gibi ofis cihazları, uydu alıcısı ve anteni, 3G modem, 2 uydu telefonu, hareketli kamera sistemi, dizel jeneratör, mini mutfak aletleri ve lavabo, siren cihazı, bir araç telsizi, GPS el cihazı ve 20 GPS'li el telsizi, araç üzerinden aydınlatma sistemi ve tente bulunduğu bildirildi. Araç içinde ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin herhangi bir nedenle kullanılamaz hale gelmesin durumunda çağrıların, gerekli bağlantı ve konfigürasyonları karşılayabilmesi için 5 hat bağlanabilecek telefon santrali bulunduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: