112, asılsız haberlerden rahatsız

Muş Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, 112 Acil Servisi’ndeki ambulansların olay yerine en kısa sürede...

Muş Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, 112 Acil Servisi’ndeki ambulansların olay yerine en kısa sürede intikal ettiğini söyledi.

Çeşitli illerde ambulansların olay yerine geç geldiği veya hiç gelmediği yönünde haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildiren Sağlık Müdürü Kenan Akpolat, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bu tür haberlerin basında yer almasının ardından hemen inceleme başlattıklarını ifade eden Kenan Akpolat, yaptıkları incelemede haberlerin gerçeği yansıtmadığını gördüklerini vurguladı. Hasta bildirimleriyle ilgili gelen çağrıların 112 Komuta Merkezi tarafından hemen değerlendirildiğini kaydeden Akpolat, “Komuta kontrol çağrı karşılama merkezinde gelen çağrıların ses kayıtları ve ambulans hareketleri tüm saatleri ile beraber kayıt altına alınmaktadır. Ancak bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberlerde ambulansların gelmediği veya geç geldiği yönünde çıkan haberlerle karşılaşılmaktadır. Bu haberlere konu olan olaylar kesinlikle gerçeği yansıtmadığı gibi vatandaşlarımızda da yanlış intibalar oluşturmaktadır. İl Ambulans Servisi Başhekimliği, tüm vakalara çıkışlarda bütün kayıtlar sistemimizde mevcut olup kayıtlar günlük olarak takip edilmektedir. Basında yer alan ambulans gelemediği veya geç geldiği haberlerin yayınlandığı zaman tarafımızca yapılan incelemeler neticesinde tüm bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı görülmüştür.” dedi.

Reklam
Reklam

112 Komuta Kontrol Merkezi’ne günde ortalama 3 bin çağrı geldiğini belirten Akpolat açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu çağrıların yaklaşık 50 tanesi vaka olarak değerlendirilip istasyonlara bildirilmektedir. Bu oran dikkate alındığında yaklaşık diğer danışmalar ve sevkleri de hesaplanmazsa gelen çağrıların yaklaşık yüzde 5’i vaka olarak kayda değer anlam taşımaktadır. Yüzde 95’i de gerçeği yansıtmadığı gibi çağrı merkezinde gereksiz meşguliyet ve olağanüstü bir zaman kaybına neden olmaktadır. Bizim amacımız zamanında vakaya ulaşımı sağlamak ve vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmeti sunmak için hatasız bir şekilde görev yapmaktır. Bu hizmetlerimiz kesintisiz bir şekilde Muş genelinde 24 adet ambulans 9 adet istasyon 1 adet komuta kontrol merkezi ile devam etmektedir. Bizlerin de 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları olarak vatandaşlarımızdan isteğimiz bu tür asılsız haberlere itibar etmemeleri ve personelimizin moral motivasyonunu olumsuz etkilenecek davranışlardan uzak olup kendilerine hizmeti görev edinen arkadaşlarımıza yardımcı olmalarıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz