112 Ekibinin Tatbikatı Nefes Kesti

İzmir’de, Sağlık Bakanlığı'nın 112 ambulanslarında görevli acil tıp teknisyenleri; araçta sıkışan yaralıları kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi....

İzmir’de, Sağlık Bakanlığı'nın 112 ambulanslarında görevli acil tıp teknisyenleri; araçta sıkışan yaralıları kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Sürücü mahallinde sıkışan yaralı ve hamile kadına ve bisikletli yaralıya ilk yardım müdahalesi ilgiyle izlendi.

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği Konak Meydanı’nda bir arabanın bisikletli bir sürücüye çarpması ve sonrasındaki müdahale anı canlandırıldı. Kazanın ardından gelen acil müdahale ekipleri, önce bisikletle kazaya karışan ve yerde ağır yaralanmış yatan gence müdahale etti. Bu sırada olay yerine gelen başka bir ekip, sürücü mahalinde acı çekip kıvranan hamile kadına müdahale etti. Yaralılara nizami şekilde olay yerinde ilk yardım uygulayan ekipler, ardından yaralıları vücut ısısını sabit tutan battaniyeyle sedyeye koyup ambulansa taşıdı.

Reklam
Reklam

Acil tıp ekiplerinin gerçeğinden farksız ilk yardım müdahale tatbikatını çevredeki vatandaşlar ilgiyle izledi. Bazı vatandaşlar, tatbikatı gerçek bir kaza olduğunu zannederek koşup geldiklerini belirtti.

22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Günü sebebiyle böyle bir tatbikatı düzenlediklerini belirten İzmir Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü Okan Özmen, tatbikatın bugün hemen hemen bütün şehirlerde yapıldığını ifade ederken, “Derneğimizle ortaklaşa düzenlediğimiz bu organizasyonu yapma amacımız vatandaşa bir müdahalenin nasıl yapıldığını göstererek anlatmak, hizmet aldığı ambulansı tanımasını ve sağlık çalışanlarımızın vatandaşlarla kaynaşmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz