112 Mayıs Ayı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık İstasyonları Mayıs ayı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık İstasyonları Mayıs ayı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakan Öcal, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fatih Erkek ve 112 Acil Sağlık İstasyonları Kalite Birim Sorumluları ile şoförler katıldı.

Toplantıda, İl Ambulans Servisi Kalite Birim çalışanlarından ATT Ali Göktepe, Mayıs ayı vaka istatistiklerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

İl genelinde bulunan on 112 Acil Servis İstasyonunun, Mayıs ayı içerisinde bin 192 vakaya ulaştıkları, bu vakalardan 788'inin kentsel, 404'ünün de kırsal vaka olduğu belirten Göktepe, vakaların yüzde 40'ına merkez ilçede bulunan istasyonların, yüzde 60'ına da ilçelerde bulunan istasyonlarının müdahale ettiği kaydetti.

Reklam
Reklam

Göktepe, kentsel vakaların yüzde 93'ünde vakaya ilk 10 dakikada, kırsal vakalarda da 97 vakaya ilk 30 dakikada ulaşıldığı ifade etti.

Çalışan Görüşleri Anketlerinin de değerlendirildiği toplantıda, İl Ambulans Servisi Başhekimi Erkek de, toplantıda Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanarak yürürlüğe giren Çalışan Hakları ve Güvenliği konusundaki genelge hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: