112 Tanıtım Etkinlikleri Başladı

İl Sağlık Müdürlüğü, Kayseri 112 Acil Servis'in 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tanıtım etkinliği düzenledi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Kayseri 112 Acil Servis'in 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tanıtım etkinliği düzenledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, yaptığı açıklamada, sağlık hizmetinin, geciktirilemeyen, ertelenemeyen ve vazgeçilemeyen özellikleri nedeniyle küçük bir aksamayı dahi kabul etmediğini söyledi.

Zamanında ve doğru müdahalenin insan hayatı için büyük önemi olduğunu vurgulayan Öksüzkaya, şunları anlattı:

"Acil sağlık hizmetleri, bakanlığımızın önem verdiği alanların başında gelmektedir. 2 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 663 sayılı kanun hükmünde kararname ile bakanlığımız yeniden yapılanmıştır. Bu yapılanmada, bakanlık merkez teşkilatında eskiden daire başkanlığı olarak çalışan acil ve afetlerde sağlık hizmetleri artık genel müdürlük olarak hizmetini sürdürmektedir.

Reklam
Reklam

Bu doğrultuda, biz de İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve Kayseri 112-nin vatandaşlarımız tarafından tanınırlığını artırmak, doğru, yerinde ve zamanında kullanımını sağlamak amacıyla, Kayseri 112-nin kuruluşunun 15. yılında 'Kayseri 112 Tanıtım Etkinlikleri' düzenleyerek, gerçekten bu hizmete ihtiyaç duyanların doğru şekilde bu hizmeti almasını sağlamayı hedefledik. Özellikle akılda kalmasını sağlamak için de etkinliklere başlama tarihi olarak 112-yi çağrıştıran 1.12.2012 tarihini seçtik. 7 Aralık Cuma gününe kadar sürecek etkinlikler çerçevesinde; okullarımızda 112 tanıtım seminerleri ve afet tatbikatları, öğrencilerimizin 112-yi daha yakından tanımaları için komuta kontrol merkezi, heliport alanı ve 112 istasyon gezileri, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 112 tanıtım seminerleri, radyo ve televizyon programları düzenlenecek. Vatandaşlara yönelik tanıtım faaliyetleri kapsamında ise, alışveriş merkezleri ile Cumhuriyet Meydanı'nda 112 tanıtım stantları kurulacaktır."

Reklam
Reklam

-Günlük 7 bin 500 çağrı-

Öksüzkaya, Kayseri 112 Acil Servis'in, başta Niğde ve Nevşehir olmak üzere Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Merkezi, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) Eğitim Merkezi ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Bölge Merkezi görevi de başarıyla sürdürdüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Merkezde toplam 25 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Komuta Kontrol Merkezi ile 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. 274 personel, 54 acil yardım ambulansı, 1 helikopter ambulans, 1 4x4 UMKE aracı, 1 adet 4 sedyeli ambulans, 4 paletli ambulans, 1 motosiklet ambulans ve 1 mobil komuta aracı ile hizmeti sürdürmektedir. 2008'de 30 bin olan yıllık vaka sayımız bugün yaklaşık 55 bine yükselmiştir. 112 Komuta Kontrol Merkezine günlük ortalama 7 bin 500 çağrı gelmektedir. Maalesef bu çağrıların yüzde 60'ı lüzumsuz aramalardır.

Ayrıca bünyemizde, afet ve olağanüstü durumlarda görev yapan UMKE bulunmaktadır. Bugüne kadar Kuzey Irak, Sudan gibi yurt dışı ve Van depremi gibi yurt içi görevlerde çalışmış tecrübeli ekibimiz mevcuttur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz