117 Yıllık Adana Devlet Hastanesi Yenilenecek

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde bulunan ve 1896 yılından bu yana faaliyet gösteren Adana Devlet Hastanesi...

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde bulunan ve 1896 yılından bu yana faaliyet gösteren Adana Devlet Hastanesi yenileniyor. Hastane yerine 250 yataklı daha modern bir bina inşa edilecek.

Artan sağlık talebine cevap veremeyecek durumda bulunan Adana Devlet Hastanesi binası yıkılarak yerine 250 yataklı modern bir hastane inşa edilecek. Hastaların mağdur olmaması için yıkım süreci başlayıncaya kadar, 15 poliklinik hizmet vermeyi sürdürecek. Yıkımın başlamasıyla birlikte hastane Numune Hastanesi'nin eski binasına geçici olarak taşınacak.

Reklam
Reklam

Adana'nın en eski hastanesinin kötü bir görünümde bulunduğunu söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Adana Devlet Hastanesi Yöneticisi Doktor Mehmet Yağcı, hastanenin modernleştirileceğini belirtti. Hastaların mağdur olmaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Yağcı, "İhale edilen eski hastanemizin yıkım işlemleri başlayıncaya kadar, bölgedeki hastalarımızı mağdur etmemek için poliklinik hizmetlerimiz devam edecek. Öyle sanıyorum ki yeni modern binamız 3 veya 4 yıl içerisinde tamamlanacak ve daha teknolojik ve modern koşulları ile halkımıza hizmet vermeye devam edecek." dedi.

Hastanede bulunan tıbbi malzemelerin Numune Hastanesi eski binasına taşındığını ifade eden Doktor Yağcı, "Yıkım kararının alınmasının ardından Numune Hastanesinin eski yerinde yoğun bir tadilat süreci başlattık. Yoğun bir çalışma döneminin ardından tadilat dönemini hemen hemen bitirdik. Bu süreçte personelimiz son derece özverili ve gayretli çalıştı. Kendilerine gayretlerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Son bir haftadır taşıma işlemlerini hızlandırdık. Tıbbi cihazlarımız taşındı ve 8 Temmuz itibari ile ameliyathane, yoğun bakım ve acil hizmetlerimiz faaliyetlerine başladı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: