12. Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Şenliği

Van Devlet Tiyatrosu (VDT), "Van'da her okul bir tiyatro" sloganı ile 12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'ne 23 Nisan'da

Van Devlet Tiyatrosu (VDT), "Van'da her okul bir tiyatro" sloganı ile 12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'ne 23 Nisan'da başlayacak.

VDT Müdürü Esat Tanrıverdi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile aynı anda başlayacak şenlikle ilgili bilgi vermek amacıyla makamında düzenlediği basın toplantısında, "Van'da her okul bir tiyatro" sloganıyla anasınıfından lise düzeyine kadar tüm çocuklara ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Van'ı çocuk ve gençlik tiyatrosu hareket merkezine dönüştürmek istediklerini dile getiren Tanrıverdi, "Her okulun tiyatroya dönüştüğü şenliğimiz Türkiye'de, hatta dünyada başka örneği olmayan bir çocuk ve sanat bütünleşmesidir. Şenlikte, Van'ın ilçe ve köylerinden seçilmiş öğrencilerin, Van Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından yönetilen oyunlarını sergilemesi amaçlanıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Şenliğe davet edilen çocuk ve gençlerin sahne sanatlarının çeşitli kollarında gösteriler geçekleştirmesi ve tüm sanat kollarından atölye çalışmaları planladıklarını anlatan Tanrıverdi, şenliğin çocuk ve gençlerin kendini ifade edebileceği her platforma açık olacağını kaydetti.

Geçen yıl 8 binin üzerinde çocuk ve gençle buluştuklarını belirten Tanrıverdi, bu yıl daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Muhabir: Necat Hasar / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: