12 Dev Adam, Bosna Hersek'e gitti

İSTANBUL (İHA) - A Milli Basketbol Takımı, 2005 Avrupa Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu ilk maçında 8 Eylül Çarşamba günü deplasmanda Bosna-Hersek ile oynayacağı karşılaşma için Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle bugün Sarajevo'ya gitti.

Atatürk Havalimanı'nda hareket öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan A Milli Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjevic, iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, "Hazırlık maçlarında eksiklerimizi gördük. Takım olarak hazırız. Hedefimiz grubumuzda ilk sırayı alarak Avrupa Şampiyonası'na katılmak" dedi.

Reklam
Reklam

Genel Menajer Doğan Hakyemez ise, hedeflerinin Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu belirterek, "Takım olarak hazırız. Hazırlık maçlarında eksiklerimizi ve oyuncularımızın son durumlarını gördük. Şu anda tek eksiğimiz Hidayet. Hidayet de Bosna Hersek de takıma katılacak. Grubumuzda güçsüz rakipler olduğunu söyleniyor. Ancak biz maçlarımızı ciddiye alarak tüm maçlarımızda galip gelmeyi ve grup birincisi olarak Avrupa Şampiyonası'na katılmayı istiyoruz" diye konuştu.

Milli basketbolcu Mehmet Okur da, grubun en güçlü takımlarından Bosna Hersek ile karşılaşacaklarını söyleyerek, "İyi bir takımız. Takım olarak hazır durumdayız. Grubun en güçlü takımıyla maç yapacağız. Türk Milli Takımı'na yakışır bir şekilde mücadele ederek galip gelmek istiyoruz" dedi.

Kaptan İbrahim Kutluay ise, hedeflerinin Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu söyleyerek, "Biz Avrupa 2.'si bir takımız. Bosna Hersek bizim düzeyimizde bir takım değil. İyi oynayıp disiplini elden bırakmayarak bu maçı kazanmak ve daha sonra kendi sahamızda oynayacağımız 3 maçı da alarak finallere gitmeyi garantilemek istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada, A Milli Basketbol Takımı kafilesi, havalimanında topla halde basın mensuplarına poz verdi. Havalimanında bulunan vatandaşlar milli basketbolculara büyük ilgi gösterdi ve milli basketbolcularla bol bol fotoğraf çektirdi.