"12 Dev Adam" galibiyetle başladı

İSTANBUL - 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçında Ukrayna'yı 13 sayı farkla 86-73 yenerek, elemelere galibiyetle başladı.

Maça pota altında iyi başlayan milliler, savunmada da potayı kapattı. Konuk ekip ise alan savunması ile pota altında sayı yememeye çalıştı. İlk periyot 24-24'lük eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyota iyi başlayan (A) Milli Takım, Kerem Gönlüm, Ender ve Kerem Tunçeri'nin etkili oyunuyla farkı açarak ilk yarıyı 14 sayı farkla 51-37 önde kapadı. Ukrayna, milli takım baş antrenörü Bogdan Tanjevic'in ilk yarıda hakemlere yaptığı itiraz nedeniyle ikinci yarıya teknik faullerle başladı, ancak bu faul atışları da millilerin hızını düşürmedi. Kerem Gönlüm, attığı basketlerle rakibin oyuna ortak olmasını engelledi. Türkiye, 3. periyotu da 71-54 önde geçmesini bildi.

Reklam
Reklam

Milliler, son bölümde rahat bir oyun sergiledi. Periyotun başlarında Oğuz ile basketler bulan milli takım, Hidayet ile hücumdaki etkisini sürdürdü ve karşılaşmayı 86-73 kazanarak grup mücadelesine galibiyetle başladı.

(A) Milli Takım, grubundaki ikinci maçında 6 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Belçika ile karşılaşacak.