- 12 Dev adam, mağlup oldu

BAMBERG (İHA) - A Milli Basketbol Takımı, Almanya'nın Bamberg kentinde katıldığı Uluslararası Super Cup Turnuvası'ndaki 3. ve son maçında, ev sahibi Almanya'ya 67-50 mağlup oldu.

Forum Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Ay-yıldızlı ekip Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Kerem Tunçeri, İbrahim Kutluay ve Kerem Gönlüm ilk 5'iyle başladı. 2. periyodun ilk dakikalarına kadar iyi oynayan Türkiye, 15. dakikada İbrahim Kutluay'ın dizinden sakatlanarak oyundan çıkmasıyla sayı üretmekte zorlandı ve Almanya ilk yarıyı 35-24 önde tamamladı. Ay-yıldızlı ekibin, son periyotta Okulaja ve Femerling ile sayılar bulan Almanya'ya, Mehmet Okur ve Kerem Tunçeri ile karşılık vermesine rağmen, oyunda bir türlü üstünlük sağlayamadı ve karşılaşmadan 67-50 mağlup ayrıldı.

Reklam
Reklam

Karşılaşmada Kerem Tunçeri 8, Hidayet Türkoğlu 5, Barış 3, Ender 5, Cevher 2, Serkan 3, Fatih 1, Kerem Gönlüm 6, Mehmet Okur 16 ve Ermal Kurtoğlu 1 sayı kaydetti.

Karşılaşma sonrası açıklamada bulunan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, "Gurbetçilerimizi üzdüğümüz için biz de üzgünüz. Buradan galibiyetle ayrılmak istiyorduk. İstediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Türk vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Bir dahaki maçtan galibiyetle ayrılacağız" dedi. Kerem Gönlüm ise, "Fransızlar'ın yaptığı gibi bugün de Almanya, çok hızlı ve sert bir oyun sergiledi. Buradaki hatalarımızı gidererek, Avrupa Şampiyonası elemelerine iyi hazırlanmamız gerekiyor" diye konuştu. İbrahim Kutluay da, sakatlığından dolayı dizinin ağrıdığını ve oyunun tamamında oynamadığı için üzgün olduğunu söyledi.

Genel Menajer Doğan Hakyemez ise, Almanya karşısında kötü bir oyun sergilediklerini ifade ederek, "Gurbetçilerimize sevinç yaşatmak istiyorduk, ama olmadı. Böyle olmasını istemezdik. Buradaki maçlar hazırlık maçıydı. Hatalarımızı gördük. Almanya maçında 1. periyoda iyi başladık, ama devamı gelmedi. Özellikle de pota altında top kaybettik. Rakibimiz seri ve sert oynadı. Biz buna ayak uyduramadık. Ayrıca 3 sayılık atışlarda başarılı değildik. Şimdi İstanbul'da düzenlenecek Efes World Cup için çalışmalara başlayacağız. Efes World Cup'ta Almanya ile yeniden karşılaşacağız. Bu bu karşılaşmada başarılı olacağız. Hedefimiz, Avrupa Şampiyonası" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada, Almanya'nın NBA'de forma giyen oyuncusu Dirk Nowiztki, sigortasından izin çıkmadığı için hazırlık maçlarında forma giyemedi.

Öte yandan, Hidayet Türkoğlu yarın sabah ABD'ye giderek yeni takımı Orlando Magic'in hazırlık çalışmalarına katılacak. Ay-yıldızlı ekip, bu gece 02.20 uçağıyla Nürnberg'den Türkiye'ye hareket edecek.