12 Dev Adam Okulları Van’da Yeni Enes Kanter’leri Yetiştiriyor

Van 12 Dev Adam Basketbol Okulu’nda çalışmalarını aralıksız sürdüren depremzede miniklerin hedefi, yeni Enes Kanter’ler...

Van 12 Dev Adam Basketbol Okulu’nda çalışmalarını aralıksız sürdüren depremzede miniklerin hedefi, yeni Enes Kanter’ler olup milli takımda yer almak.

Van’da yaşanan depremden sonra tekrar çalışmalarını sürdüren 12 Dev Adam Okulu’nda 40 sporcu araklıksız eğitim görüyor. Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ile birlikte Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde Saran Holding tarafında yaptırılan kapalı spor salonunda çalışmalarını sürdüren minikleri ziyaret etti. Burada miniklerle sohbet eden Vali Yardımcısı Özel ile İl Müdürü Sinir, daha sonra basket atışlarında bulundular. Okul hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan, depremden sonra tesislerin büyük hasar gördüğünü, ancak tüm bunlara rağmen çalışmalara ara vermediklerini söyledi. Sinir, “Bizim sportif faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Burada da 12 dev adam programı kapsamında 40 çocuğumuz faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bu miniklerimiz ileride Nur Tatar ve Enes Kanter gibi olacaklar. Çünkü onlarda burada bu şartlarda başladılar. Şimdi çocuklarımın gözlerinde bunu görebiliyorum. Bunların da çok başarılı sporcu olacaklarına inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

"YENİ ENES KANTER'LER YETİŞİYOR"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi ve 12 Dev Adam Basketbol Okulları Direktörü Yıldım Gökhan Gencer de Van’dan yeni başarılı sporcuların yetişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Gencer, “2003 yılından beri faaliyetlerimiz devam ediyor. Depremden sonra çalışmalarımıza kısa bir süre ara verdik, ama hızlı bir şekilde yeniden başladık. Burada 7-12 yaşları arasında toplam 40 sporcumuz bulunuyor. Haftada yazın 3, kışın ise 2 gün faaliyet görüyorlar. Burası ücretli bir okuldu, ama depremden sonra ücretsiz yapıldı. Buradaki en önemli amacımız, çocuklarımıza sporu sevdirmektir. Daha sonra da milli takıma göndermektir. Bu çalışmalarımıza başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aslan Sinir ve yardımcı antrenörler Sedat Baba ile Tezcan Tokcan’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bu okuldan dünyaca ünlü NBA takımına giden Vanlı Enes Kanter’lerin çıkacağına inandıklarını belirten Gencer, “İlimizde basketbola bu okulda başlamış Enes Kanter var. Kanter bilindiği gibi okulumuzda başladı. Basamakları adım adım tırmanarak NBA’ya kadar çıktı. Burada potansiyelimiz var. Tesis ve çalışmalarımız artıkça yeni Enes Kanter’ler mutlaka çıkacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: