12 Dev Adam'a 'Sporda Altın Kariyer' ödülü verildi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Sporda Altın Kariyer ödülüne layık...

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Sporda Altın Kariyer ödülüne layık görüldü. Başantrerör Orhun Ene ve Menajer Harun Erdenay, ödülü DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün elinden aldı.
Törende konuşan Rektör Füzün, basketbolda başarılı sonuçlar alarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden A Milli Basketbol Takımı'na 'Altın Kariyer' ödülünü vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Türkiye'nin uluslararası imajına spor yoluyla önemli katkı yapan 12 Dev Adam'ı ödüllendirmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Menajer Erdenay ise kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirtti. Milli takım olarak geçen yıl dünya ikincisi olduklarını hatırlatan Erdenay, ''12 Dev Adam'ın elde ettiği başarılar, hem Türk sporuna katkı sağladı hem de gençlerin basketbola yönelmesinde etkili oldu. Bu ödül, İzmir'de oynayacağımız turnuva öncesinde bizi mutlu etti.'' dedi. Başantrenör Ene de ödüle layık görüldükleri için mutlu olduklarını belirterek, "Bu da demek ki birçok insana umut verdik, mutlu ettik. Bu anlamda aldığımız başarının çok geniş kitlelere yayılması ve bir süre sonra tekrar dönmesi bizi motive ediyor. Milli takım, gönülle yapılacak ve manevi duygularla çalışılacak bir ortam. Maddi beklentileri olmuyor. Çok profesyonel düzeyde çeşitli ülkelerde oynayan basketbolcular, ülkeyi bir bayrak altında temsil ediyor. Bizleri besleyen, insanların ilgisi ve sevgisi. Bu ödülün Türkiye'nin yenilikçi, ileri görüşlü DEÜ öğrencileri tarafından layık görülmesi ayrıca mutlu etti, Avrupa şampiyonasından önce de ayrı bir motivasyon kaynağı oldu." şeklinde konuştu. Gösterilen ilgi ve desteği oyuncularına ileteceğini de ifade eden Orhun Ene, "Onların adına da teşekkür ederim." dedi. Konuşmaların ardından Rektör Mehmet Füzün tarafından ödül takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz