12 Dev Adam'ın rakipleri belli oldu

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın 2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, İspanya'da çekilen kura sonucunda belli oldu.

İspanya'nın başkenti Madrid'de çekilen 2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası kura çekimi sonucunda Türkiye C Grubu'na düştü. İspanya'da düzenlenecek olan finallerde Türkiye; 2005 Avrupa Şampiyonası finalisti Almanya, 2003 Avrupa Şampiyonu Litvanya ve Çek Cumhuriyetiyle birlikte mücadele edecek. Japonya'da düzenlenen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Bogdan Tanjevic yönetiminde dünya 6.'lığına uzanmıştı.

Reklam
Reklam

2006 Dünya Şampiyonu olan ve 2007'nin ev sahibi İspanya kura çekimi sonucunda B Grubu'nda Hırvatistan, Letonya ve Portekiz'le eşleşti. İspanya, iki yıl önce Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan'ı uzatmalarda yenerek dünya şampiyonasına katılma hakkını elde etmişti. 2006'nın finalinde İspanya'ya kaybeden son Avrupa Şampiyonu Yunanistan ise kura çekimi sonucunda A Grubu'nda Sırbistan, Rusya ve eleme grubundan gelecek takımla eşleşti. Avrupa Şampiyonası finallerine katılacak son takımı eleme maçları belirleyecek. Bosna Hersek, Makedonya, Bulgaristan, Belçika, İsveç, Macaristan, Estonya, Ukrayna, İsrail ve Danimarka'dan oluşan 3 ayrı grupta elemeler 8 Ağustos'ta başlayacak ve 3 grubun birincisi 29-31 Ağustos tarihlerinde son finalist olmak için mücadele edecek. 2007'nin dördüncü ve son grubu olan D Grubu'nda ise 2005 yılının bronz madalya sahibi Fransa, Slovenya, İtalya ve Polonya yer aldı.

2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A, B, C ve D Grupları'nda mücadele edecek takımlar ise şöyle:

A Grubu
Yunanistan
Rusya
Sırbistan
(eleme maçları sonucu belli olacak)

Reklam
Reklam

B Grubu
İspanya
Hırvatistan
Letonya
Portekiz

C Grubu
TÜRKİYE
Almanya
Litvanya
Çek Cumhuriyeti

D Grubu
Fransa
Slovenya
İtalya
Polonya